/ -/OSNOVNO TUŽILAŠTVO PG - FOTO: Ž.B.
17/11/2023 u 14:46 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U akciji ODT-a uhapšene četiri osobe, dvije zaposlene u državnoj instituciji

Ove aktivnosti su, kako nam je saopšteno nezvanično od izvora iz ODT Podgorica, preduzete zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Iz Osnovnog državnog tužilaštva oglasili su se zvanično povodom današnje akcije u kojoj su procesuirani i odreženi službenici iz državne institucije.

- Danas su po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici lišena slobode lica D.K.P-službeno lice u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, M.Š.- službeno lice u Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, zbog sumnje da su učinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i primanje mita, kao i lica N.Č. i K.Č., zaposlena u privrednom društvu "N.Č", iz Cetinja, zbog krivičnog djela davanje mita - navode oni.

Akcija Osnovnog tužilaštva u Podgorici: Pretres stana inspektorke u poljoprivredi Kandić Perović

Podsjećamo, podgorička policija je, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva, sprovela  akciju i izvršila pretrese na više lokacija u Podgorici.

Prema nezvaničnim informacijama, procesuirane su osobe koje se dovode u vezu sa jednom državnom institucijom, uhapšena je jedna osoba.

Kako naš izvor navodi, pretresen je stan i kancelarija Dragane Kandić Perović, inspektor za poljoprivredu i ribarstvo Crne Gore u Ministarsrvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ove aktivnosti su, kako nam je saopšteno nezvanično od izvora iz ODT Podgorica, preduzete zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja.

Takođe, procesuirana je i jedna osoba iz jedne kompanije sa Cetinja.

Cilj akcije su, kako nam je potvrđeno, određeni državni službenici za koje se sumnja da su zloupotrebili službeni položaj i primanje mita.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ODTHAPŠENJEAKCIJA
16. maj 2024 05:35