Илир Ђокај - фото: Инстаграм; Мјесто убиства - фото: Срђа Бољевић / -Илир Ђокај - фото: Инстаграм; Мјесто убиства - фото: Срђа Бољевић
13/11/2021 u 12:51 h
Boojana BožovićBoojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У истрази убиства Бакије саслушано 10 свједока, Ђокају продужен притвор

Ђокај се терети да је са умишљајем, из обијести и осјећаја посједовања лишио живота Шејлу Бакију, а због њеног одбијања да обнови раније прекинуту ванбрачну заједницу са њим

Више државно тужилаштви у Подгорици досад је током истраге у предмету убиства Шејле Бакије (19), које се догодило 30. септембра у Тузима, саслушало десет свједока. Тиме је приведено крају саслушање предложених свједока, саопштио је за "Дан" адвокат Срђан Љешковић, бранилац Илира Ђокаја, осумњиченог за убиство невјенчане супруге Шејле Бакије.

image

Шејла Бакија

-FOTO: DRUšTVENE MREžE

Наредбом ВДТ-а у Подгорици Ђокај се терети за тешко убиство у стицају са недозвољеним држањем оружја и експлозивних материја. Како се наводи у рјешењу суда којим је Ђокају продужен притвор, он је основано сумњив да је 30. септембра око 15.15 сати у Тузима, у насељу Карабушко поље, са умишљајем и из ниских побуда лишио живота оштећену Шејлу Бакија, при чему је са умишљајем довео у опасност живот оштећених Шабана, Индире и Бада Бакије.

– Он је на тераси породичне куће оштећених, из обијести и осјећаја посједовања оштећене Шејле Бакије, а због њеног одбијања да обнови раније прекинуту ванбрачну заједницу са њим, испод дуксерице узео пиштољ и испалио неколико пројектила у правцу оштећене од којих којих је задобила тешке и по живот опасне повреде услед којих је наступила смрт – наводи се у рјешењу суда и додаје да је том приликом погођен и Баде Бакија, који је задобио тешке тјелесне повреде.

Даље се наводи да се осумњичени Ђокај удаљио према возилу паркираном испред куће, а када је видио да Шабан Бакија иде за њим испалио је још један пројектил у његовом правцу који га је погодио.

– Пошто је ушао у своје возило, у тренутку док су се на тераси налазиле оштећена Индира и Бада Бакија испалио је још два пројектила у њиховом правцу, потом се удаљио са лица мјеста – наводи се у рјешењу суда.

"Пролиће се крв за ову ствар"

Осумњичени Ђокај одраније је познат полицији, а 25. августа сада покојна Шејла га је пријавила због узнемиравања и пријетњи, али је он због тога само прекршајно кажњен.

– Дана 25. августа 2021. око 23 часа, налазила сам се у кући својих родитеља, Карабушко Поље ББ, Илир је дошао, ушао у двориште, па се попео на терасу. Кад сам га видјела, покушала сам да задржим врата, али их је Илир одгурнуо и ушао у кућу. Затим ми је запријетио: "Ни на небу ни на земљи нећеш бити другога. Нећу ти дати да се удаш за другога! Пролиће се крв за ову ствар! Живот ти је у мојим рукама!" Затим је отишао. Кући су била присутна моја малољетна браћа и сестре, који су били у шоку од Илировог упада. Због свега овога што ми ради Илир Ђокај, осјећам се угрожено и страхујем за своју сигурност – навела је у пријави.

Подсјетимо, Ђокај се предао четири дана након бјекства. У рјешењу суда наводи се да му је притвор продужен због тежине дјела које му се ставља на терет, те због опасности од бјекства, а имајући у виду да је за дјело за које се терети запријећена казна затвора најмање 10 година, или казна дуготрајног затвора.

– Што се тиче притворског основа из чл. 175 ст.1 тач.3 ЗКП.а, односно опасности од понављања кривичног дјела, вијеће налази да је и овај притворски основ основан, јер се ради о раније осуђиваном лицу, а због кривичног дјела са елементима насиља – пише у рјешењу суда.

Наводи се и да је пресудом Основног суда у Подгорици од 24. септембра 2019. године Илир Ђокај осуђен због насилничког понашања. Осим тога, како је сам навео, против њега се води поступак пред Специјалним државним тужилаштвом и прекршајно је кажњаван због нарушавања јавног реда и мира. Из полиције су раније саопштили да је против Ђокаја раније поднијета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, због чега је процесуиран 2017. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:15