/ Мјесто убиства, фото: Шакотић
05/06/2021 u 08:30 h
Vojka Damjanović,
Biljana Brašnjo
Vojka Damjanović,<br/>Biljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Никшићу убијен Матија Вујовић, адвокати одбили да бране осумњиченог Луку Кривокапића

Портпарол Вишег државног тужилаштва Лепа Меденица казала је да се ради о специфичној ситуациjи и да су се сви у полициjи и у тужилаштву ангажовали да нађу рjешење и обезбиjеде одбрану осумњиченом

Никшићанин Матија Вујовић (24) подлегао је повредама које му је јуче нанио, како се сумња, три године старији суграђанин Лука Кривокапић, који се предао полицији. Двојица младића су се око 11 часова срели у Улици Народне омладине, у близини центра Никшића, а након препирке и физичког сукоба, Кривокапић је потегао нож и зарио га суграђанину у грудни кош.

– Пацијент је довезен у болницу без мјерљивог крвног притиска и периферног пулса. Примљен је са убодном раном у предјелу грудног коша са тешким оштећењем плућа и срца. Покушали смо са реанимацијом, али, нажалост, без успјеха – рекао је директор никшићке Опште болнице др Марко Митровић.

Из полиције су јуче саопштили да је Кривокапић дошао у просторије никшићког Центра безбједности (ЦБ), гдје је лишен слободе.

Због актуелног штрајка адвоката, поступајући тужилац се нашао у незгодној ситуацији услед немогућности да обезбиједи одбрану осумњиченом Кривокапићу, који ће највјероватније данас бити саслушан на околности извршења предметног кривичног дјела.

Изузети снимци са камера

Кривокапић и Вујовић срели су се на тротоару између Основне школе "Ратко Жарић" и Пиваре "Требјеса", гдје су се и сукобили. Према сазнањима "Дана", починилац се након извршења кривичног дјела одмах удаљио са лица мјеста, што су забиљежиле надзорне камере са објеката у околини, са којих је полиција изузела снимке у циљу даље истраге. Рањеном Вујовићу је први у помоћ притекао један од радника обезбјеђења Пиваре. Више информација о овом кобном догађају новинарима јуче није могла дати ни тужитељка Вишег државног тужилаштва Татјана Беговић, која је рекла да су је о убиству у Никшићу око 11 часова обавијестили из тамошњег ЦБ-а.

Како незванично сазнајемо, предсjедник Адвокатске коморе Здравко Беговић је предложио колегама да неко од њих по службеноj дужности и без накнаде пружи неопходну правну заштиту осумњиченом Кривокапићу приликом саслушања у Вишем тужилаштву, чиме би адвокатура показала да, упркос обустави рада, не жели да нанесе штету правном систему Црне Горе. Ипак, већина адвоката jе била против његовог предлога и остали су при ставу да се са обуставом рада настави док Министарство финансиjа не нађе компромисно рјешење са Комором око закона о фискализацији.

Портпарол Вишег државног тужилаштва Лепа Меденица казала је за "Дан" да се ради о специфичној ситуациjи и да су се сви у полициjи и тужилаштву ангажовали да нађу рjешење и обезбиjеде одбрану осумњиченом Кривокапићу.

– Поступаjући тужилац Татjана Беговић покушала jе да контактира са адвокатима, како са списка црногорске Адвокатске коморе, тако и са њиховим колега из окружења, али нико од њих ниjе желио да прекрши одлуку о штраjку и прихвати да брани осумњиченог. Оно што jе сигурно јесте да ми морамо поступити по закону и наћи неко рjешење – рекла jе Меденица.

Она је подсjетила да кривично дjело за коjе се Кривокапић сумњичи не подразумиjева обавезно присуство браниоца током саслушања код тужиоца, наводећи да тужилаштво у оваквим и сличним ситуациjама има и резервни план, који подразумијева могућност одређивања неке од мjера обезбjеђења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:23