Ilustracija / Shutterstock
02/09/2024 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Nikšiću uhapšen osumnjičeni za izazivanje požara

Službenici nikšićke policije uhapsili su lice osumnjičenog da je zapalio požar i ostavio otvorenu vatru bez nadzora, koja se kasnije proširila na nisko rastinje i na okolnu šumu, ugrozivši i objekte koji su se nalazili u blizini, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Dežurna služba nikšićke policije obaviještena je od strane pripadnika Službe zaštite i spasavanja Nikšić da su, po pozivu građana pošli u mjesto Kuside, u Nikšiću, gdje im je prijavljeno da je došlo do požara - saopšteno je iz UP.

Kako su saopštili, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti predmetnog događaja, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić prikupili potrebna obavještenja od više lica, te preduzeli neophodne aktivnosti i došli do saznanja da je državljanin Republike Hrvatske sa privremenim boravkom u Nikšiću, T.L., odlažući i čisteći otpad ispred svog objekta u pomenutom mjestu, zapalio i ostavio otvorenu vatru bez nadzora, koja se kasnije proširila na nisko rastinje i na okolnu šumu, ugrozivši i objekte koji su se nalazili u blizini.

U Podgorici uhapšeno lice zbog izazivanja opšte opasnosti

- O predmetnom događaju obaviješten je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je izvršio kvalifikaciju krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, a po čijem je nalogu T.L. lišen slobode - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 21:59