/ Фото: Лазар Ружић
22/04/2022 u 13:05 h
Бојана БожовићБојана Божовић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У предмету против Меденица браћа Поповић свједоци сарадници?

Према незваничним сазнањима, у претходна два дана ухапшени су Улцињанин Марјан Бевења, Баранин Стево Караникић и Марко и Бојан Поповић због сумње да су чланови наводне криминалне организације Милоша Меденице

У наставку акције Сектора за борбу против криминала која је започета 17. априла у вечерњим сатима лишењем слободе бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице, како незванично сазнајемо, јуче су ухапшени Улцињанин Марјан Бевења, власник шпедитерске фирме МБ, и Баранин Стево Караникић због сумње да су чланови криминалне организације Меденичиног сина Милоша.

(ВИДЕО) Одбијена жалба на притвор: Меденица остаје у КЦЦГ

Службеници полиције извршили су претресе на више локација у Бару и у Улцињу, а дан раније акција полиције изведена је и у Зети, гдје су, према незванично добијеним информацијама, слободе лишени браћа од стрица Марко и Бојан Поповић, такође због сумње да су припадали групи Милоша Меденице.

Према писању портала "Стандард", постоји могућност да они добију статус свједока сарадника у овом предмету. Сумња се да су они бившој предсједници Врховног суда дали више станова у кулама "Тре кане" у Будви.

Након саслушања у сриједу пред судијом за истрагу Вишег суда у Подгорици Сузаном Мугошом, Весни Меденици, њеном некадашњем тјелохранитељу Милораду Меденици, Луки Бакочу, Василију Петровићу и службеници Управе прихода и царина Ивани Ковачевић одређен је притвор до 30 дана.

По налогу главног специјалног тужиоца Владимира Нововића, Меденица је ухапшена у недјељу вече на аеродрому Голубовци због сумње да је извршила кривична дјела стварање криминалне организације и противзаконит утицај. Она је намјеравала да путује за Београд.

Њен син Милош је актер афере која је од почетка текућег мјесеца у жижи јавност. СДТ је покренуло истрагу против Милоша Меденице, који је у децембру прошле године напустио Црну Гору и тренутно лијечи од болести зависноси у Београду, због сумње да је учествовао у извршењу више тешких кривичних дjела.

image

Милош Меденица

Фото: LIBERTASPRESS.ME

Он је напустио Црну Гору само два дана након хапшења службеника полиције из сектора обезбјеђења личности и објеката Дарка Лаловића (35), који је био тјелохранитељ његове мајке.

Лаловић се са Никшићанином Браниславом Караџићем налази у притвору због сумње да је био члан криминалне организације која се бавила трговином дроге, цигарета и оружја.

Милошу Меденици се на терет ставља и кривично дјело навођење на противзаконити утицај, а међу осумњиченима за припадништво његовој наводној групи налазе се и Марко Вучинић, Никола Раичевић, Петар Милутиновић и Радомир Раичевић. Осим за припадништво криминалној организацији, Петровић, Вучинић и Раичевић сумњиче се и за нуђење мита.

Из транскрипата разговора коjе jе црногорскоj полициjи доставио Еуропол, а који су доспјели у јавност, произилази да је Милош Меденица веома често, посредством полицаjца Дарка Лаловића, куповао кокаин и да је инсистирао да та дрога буде из Колумбиjе.

Из Управе полициjе и Специjалног државног тужилаштва још увијек се нијесу званично оглашавали поводом ове акције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:22