foto: Printskrin RTCG / - PRINTSKRIN RTCG
18/02/2023 u 11:25 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Rožajama dva dana žalosti zbog pogibije trojice tinejdžera

U udesu je teško povijeđen takođe, sedamnaestogodišnji F.D., koji je transportovan u Klinički centar Crne Gore sa povredama opasnim po život

Rožajci, sedamnaestogodišnji, A.M, S.M. i I.D. smrtno su stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 22 i 30 sati u mjestu Zeleni na samom izlazu iz grada. Zbog smrti trojice mladih Rožajaca 18. i 19. februar su proglašeni danima žalosti. 

U udesu je teško povijeđen takođe, sedamnaestogodišnji F.D., koji je transportovan u Klinički centar Crne Gore sa povredama opasnim po život.

Saobraćajna nesreća kod Rožaja: Poginule tri osobe

Do nesreće je došlo kada je, kako se pretpostavlja, A.M.koji se nalazio za volanom "audija A3" rožajskih registarskih oznaka, najvjerovatnije zbog nedozvoljene brzine, krećući se ka Rožajama, ušao u  krivinu i direktno se survao u provaliju duboku oko dvadesetak metara.

Prema informacijama iz ODT-a, vozilo se zaustavilo u koritu rijeke Ibar prevrnuto na krovu. Iz te ustanove je "Danu" rečeno da su tri mladića stradala na licu mjesta dok je F.D. sa teškim povredama transportovan u beransku Opštu bolnicu a potom u Klinički centar Crne Gore i  životno je ugrožen.

Građani kritikuju rad policije

Građani  izražavaju veliko nezadovoljstvo kritikujući rad, odnosno nerad policije, koja kako ističu ne vrši kontrolu brzine kretanja, kao i djecu vozače, bez vozačkih dozvola, koja se redovno sreću po ovdašnjim cestama.

- Ovdje voze tinejdžeri bez vozačkih dozvola i takvi, nazovi vozači, mogu se sresti ne samo za volanom automobila već i viljuškara, kopača, teških mašina i teških utovarnih kamiona i to ne samo po seoskim već i javnim putevima. Ovo je ogromno bezvlašće usljed kojeg stradaju maloljetnici. Policija mora da povede više računa i da kontroliše nedozvoljenu vožnju mladih osoba koje često susrećemo po putevima. Nismo zapamtili da je neko od roditelja takvih "vozača" ikada priveden i kažnjen – upozoravaju pojedini sagovornici "Dana".

Ekipa vatrogasne službe je izvlačila tijela stradalih i povrijeđenog iz smrskanog automobila.

Tijela stradalih su transportovana u Klinički centar gdje će, po nalogu ODT-a biti izvršena obdukcija. Do nesreće je došlo na zloglasnoj krivini, Kremeštak, na kojoj se saobraćajne nesrece često dešavaju i najčešće završavaju sa smrtnim ishodima. 

Uviđaj je izvršio Aldin Kalač, Osnovni državni tužilac zajedno sa Mujom Nurkovićem, vještakom saobraćajne struke. Saobraćaj na magistralnom putu Rožaje – Dračenovac, bio je u prekidu oko sati i po.

Zbog smrti trojice mladih Rožajaca 18. i 19. februar su po odluci predsjednika Opštine, Rahmana Husovića, proglašeni danima žalosti. Husović je na portalu Opštine Rožaje napisao da srca svih građana Rožaja, zbog stradanja tri mladića kucaju kao jedno.

- Dijelimo neizmjernu bol i duboko saosjećamo sa porodicama nastradalih. Naša zajednica se suočila sa ogromnim gubitkom – napisao je Husović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 04:14