Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
12/07/2023 u 12:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Tivtu će četiri osobe odgovarati krivično, a dvije prekršajno

Između ostalog, tivatska policija je, po nalogu postupajućeg tužioca, lišila slobode T.H.J. i N.J., oboje iz Tivta, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ucjena u pokušaju na štetu muške osobe iz Republike Hrvatske

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, aktivnostima iz svoje nadležnosti, rasvijetlili tri krivična djela i lišili slobode tri osobe, dok je protiv jedne podnijeta krivična prijava, a dvije osobe su procesuirane prekršajno zbog zloupotrebe narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Tivatska policija je, po nalogu postupajućeg tužioca, lišila slobode T.H.J, (40) i N.J. (39), oboje iz Tivta, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ucjena u pokušaju na štetu muške osobe iz Republike Hrvatske. Oštećeni je prethodne četiri godine posjećivao T.H.J. koja mu je u više navrata pružala usluge masaže i seksualnih usluga, za šta je uzimala novčanu nadoknadu u iznosu od 100 eura. Nakon izvjesnog vremena, u dogovoru sa svojim suprugom N.J., ona je počela da ucjenjuje oštećenog tražeći mu novac u iznosu od 250.000 eura, kako ne bi snimljeni eksplicitni materijal proslijedila njegovoj supruzi. Osim toga, ona mu je upućivala prijetnje po bezbjednost njegove djece - navodi se u saopštenju.

Kontrolom vozila kojim je upravljao A.N. (38) iz Cetinja policija je pronašla i oduzela ručno pravljeno vatreno oružje u obliku hemijske olovke sa tri metka cal. 22 mm. On je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako se navodi u saopštenju, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeta je krivična prijava protiv D.G. (47) iz Cetinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa. On je, kako se sumnja u mjestu Radovići, 7. decembra 2022. godine, koristeći odsustvo oštećenog, provalio u stan i otuđio torbu sa ličnim stvarima. D.G. je, prethodne sedmice, lišen slobode u Podgorici zbog sumnje da je izvršio pet krivičnih djela krađa.

- Tokom sprovođenja „Racije“, policija je kod jednog stranog državljanina pronašla manju količinu marihuane. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Zbog počinjenog prekršaja iz gore pomenutog zakona slobode je lišen R.F. (35) iz Azerbejdžan. Kod njega je policija pronašla i oduzela oko 27,6 grama opojne droge marihuana - saopštili su iz Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:26