/ -Фото: Архива
25/10/2021 u 22:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Тивту ухапшен свједок сарадник Хајрудин Мемовић

Мемовић приведен под лажним презименом которском суду за прекршаје

Хајрудин Мемовић, свједок сарадник у процесу против сарајевске групе предвођене Зијадом Турковићем, приведен је у Тивту, јавља Портал РТЦГ. 

По сазнањима портала, Мемовић је приведен под лажним презименом которском суду за прекршаје.

Мемовић није имао дозволу за привремени боравак, а накнадно је провјерама утврђен његов идентитет.

Према полицијским изворима, Мемовић се сматра блиским једном црногорском криминалном клану.

Након што је кажњен 40 еура због непријављеног боравка, Мемовић је ухапшен, по налогу Специјалног тужилаштва, због сумње да припада једном црногорском криминалном клану.

Мемовић је био свједок сарадник у случају поменутог Турковића, који је осуђен на јединствену казну дуготрајног затвора од 40 година.

Вијеће Апелационог одјељења суда БиХ је средином априла 2015. године изрекло је Турковићу пресуду, као и његовим сарадницима, и заједно су добили 95 година казне.

У јулу исте године је потврђена још једна оптужница за Турковића, и то за кривично ђело напада на службено лице у вршењу послова безбједности, откривању или лишењу слободе починиоца.

Турковић је проглашен кривим за кривично ђело организовани криминал у вези с кривичним дјелима неовлашћени промет опојним дрогама, разбојништво, покушај убиства, изазивање опште опасности, неовлашћшени промет оружјем, припремање кривичног дјела убиства, изнуда и прање новца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 18:10