фото: Жана Бојанић / - фото: Жана Бојанић
03/02/2022 u 10:34 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство Ђуричковића: Свједок у бјекству због планирања ликвидације полицијског тима?

- Потражује га полиција. У бјекству је...због покушаја ликвидације полицијског тима...Ова свједокиња Кривокапић је ја мислим његова дјевојка, навео је Милошевић

Суђење поводом убиства Радомира Ђуричковића настављено је данас саслушањем свједока. Подсјећамо, оптужницом су обухваћени Марио Милошевић, Вукан Вујачић и Игор Машановић.

ИНЦИДЕНТ У СУДНИЦИ: Липовина дошао да свједочи па извријеђао Милошевића, Машановића и Вујачића

Данас су од позваних пет свједока приступила само два. Оптужени Милошевић је суду предочио да је Блажо Вукић, који је од стране суда позван као свједок, у бјекству. Ни Вукић ни свједокиња Кривокапић Јована се нису појавили да свједоче и суд није успио да дође до њих.

-...Потражује га полиција. У бјекству је...због покушаја ликвидације полицијског тима...Ова свједокиња Кривокапић је ја мислим његова дјевојка - навео је Милошевић.

Свједок Марко Вујачић искористио је своје законо право да не свједочи у овом пресмету јер је стриц оптуженог Вујачића.

Судија је прочитао његов ранији исказ у ком је измећу осталог свједок Вујачић навео: "...Вукан ми је као син...Ђуричковић Милош ме је звао мјесец дана након што му је брат убијен и казао ми да је осјетио да има обавезу да ми се јави да ми каже да зна да наша породица нема везе са тим...Мој брат Вујадин је тражио сам да свједочи у СДТ...".

Пред судом је саслушан у својству свједока и Драган Јанковић.

Он је суду казао да је предметно возило, из ког истрага сумња да је убијен Ђуричковић, купио од колеге и да га је продао 2016.године.

- Продао сам га неким момку из Бара. Рекао је да је таксиста. Када сам питао да потпишемо куппродајни угобор, рекао је да му се жури да ћемо у понедељак - навео је свједок.

Он је суду казао да ни једног од оптужених ме познаје и да не може да никог од њих не може да наведе као особу која му је продала ауто.

Подсјећамо, Милошевић, Машановић и Вујачић оптужницом Вишег државног тужилаштва се терете да су умјешани у убиство Ђуричковића које се догодило 10.октобра 2016. и да су тада довели у опасност живот Милорада Радуловића.

Милошевић је, према наводима оптужнице, означен као директни извршилац убиства. Како је наведено оптужницом, окривљени су за 2.100 еура купили возило „рено меган“ које је коришћено приликом убиства, конкретно да је оптужени Вујачић преузео возило 9. октобра 2016. у Подгорици.

Даље се наводи да су 10. октобра у Цетињу пратили кретањег Ђуричковића, сачекали га да уђе у возило у Улици IV пролетерске у близини локала „Коноба“.

У том тренутку окривљени Милошевић је испалио два пројектила у правцу Ђуричковића, код кога је дан касније наступила смрт усљед задобијених рана-наводи се у оптужници.

Они су, како се даље наводи, побјегли сеоским путем и запалили возило у којем су оставили и аутоматску пушку из које је пуцано.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:53