ubistvo milica / - DAN
14/10/2021 u 15:08 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство Милића: " Видио сам неартикулисану силуету како пуца"

Данас су пред судом сиказ дали Горан Вушуровић, Драган Вушуровић и Марко Вујачић. Они су свједоци-оштећени, рањени су док су били у кафићу у којем је убијен Милић

У подгоричком Вишем суду саслушањем свједока оштећених настављено је суђење поводом убиства Богдана Милића које се догодило на Цетињу.

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво  оптужницом је обухватило  Цетињана Моша Паовића (18), Лазара Недовића (20), Жарка Пејаковића (19), Петра Лаличића (21) и Митра Марковића (25), осумњичених за учешће у убиству Богдана Милића (37).

Данас су пред судом сиказ дали Горан Вушуровић, Драган Вушуровић и Марко Вујачић. Они су свједоци-оштећени, рањени су док су били у кафићу у којем је убијен Милић. Они су остали при исказу који су раније дали пред тужиоцем.

-Због великог протока времена, додао бих да мис е чинид а сам тада видио неартикулисану силуету како пуца-казао је пред судом свједок оштећени Горан Вушуровић.

Свједок Марко Вујачић казао је данас да се све десило брзо, у моменту. Додао је да кад су се зачули пуцњи да су устали нагло и да су схватили да су упуцани.

Паовић, Недовић, Пејаковић, Лаличић и Марковић оптужени су да су учествовали у убиству Милића и рањавању три особе 11. јуна прошле године у цетињском локалу ,,Портун“.

Митар Марковић изручен је Црној Гори из Хрватске почетком фебруара. Он се терети да је починио кривично дјело стварање криминалне организације, тешко убиство у покушају и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.  Лаличић  и Марковић су ухапшени прошле године у Хрватској и имали су фалсификовама документа.

Паовићу, Недовићу и Пејаковићу  се на терет да су починили кривично дјело стварање криминалне организације и кривично дјело тешко убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Пејаковић се терети и за кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Према наводима истраге, Лаличић је аједно са Недовићем директни починилац убиства и против њих је поднијета кривична пријава због кривичног дјела стварање криминалне организације, кривичног дјела тешко убиство у саизвршилаштву у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

- Недовић и Лаличић носили су силиконске маске и качкете када су ушли у кафић ,,Портун”, у самом центру града, и испалили више хитаца у Милића и госте локала- наводи су истраге.

Остали оптужени терете се за логистичку подршку овом злочину. Полиција је након злочина пронашла оружје којим је, како се сумња,  убијен Милић, муницију, обућу коју је носио убица, гардеробу, силиконску маску, хируршке рукавице и качкет. Ствари су пронађене на брду изнад бивше фабрике Обод, на прилично неприступачном терену.

Богдан Милић је убијен 11. јуна 2019. Два и по мјесеца раније ослобођен је оптужби за убиство Петровчанина Немање Медина. Истом одлуком ослобођени су Дарко Мијовић и Владимир Улама, који су се теретили за убиство Медина. Дарко Мијовић и Никола Јовановић убијени су Њемачкој. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 07:12