privođenje Dina Ibrahimovića / - DAN
11/09/2024 u 13:34 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ubistvo Mustafe: Odbrana predložila da sud potvrdi optužnicu

Pred podgoričkim Višim sudom danas je održano ročište za kontrolu optužnice u slučaju ubistva Edmonda Mustafe.

Advokat Damir Lekić, koji zastupa optuženog Dina Ibrahimović, predložio je sudu da se optužnica potvrdi kako bi postupak što prije počeo i kako bi ukazali kao odbrana na sve okolnosti koje su vezane za ovaj događaj.

Sa njim je bio saglasan i optuženi Ibrahimović.

Viša državna tužiteljka Irena Burić kazala je da se ova optužnica zasniva na pravno valjanim materijalnim i personalnim dokazima i takođe predložila da je sud i potvrdi.

Edmond Mustafa ubijen je 27. februara ove godine u jutarnjim satima na uglu Ulice popa Dukljanina i Ulice maršala Tita u Baru. 

Uviđaj je u prisustvu policije obavila viša državna tužiteljka Irena Burić, koja je tada i potvrdila da je uhapšen Dino Ibrahimović i da mu se, osim ubistva, na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Nakon ubistva grad je bio blokiran i u prostorije policije ubrzo je priveden Ibrahimović, za koga je iz policije kasnije saopšteno da je slobode lišen prilikom pokušaja bjekstva.

Svjedok vidio ubicu Mustafe: "Imao tamnu odjeću i vizir, ovo je djelo profesionalca"

- On je upravljao električnim trotinetom, a na glavi je nosio kacigu. Pretragom terena u pravcu bjekstva D.I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je bila automatska puška iz koje je, sumnjamo, ispalio nekoliko projektila i ubio E.M. - naveli su tada iz policije.

Dodali su da je za Ibrahimovićem raspisana međunarodna potjernica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji, ne precizirajući o kojoj državi je riječ.

Pred podgoričkim Višim sudom protiv Ibrahimovića se vodi i krivični postupak zbog optužbi da je dio kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića, u februaru 2020. u Herceg Novom.

Sud će donijeti odluku o ovoj optužnici  u zakonom predviđenom roku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 13:48