mjesto ubistva / - DAN
04/11/2021 u 14:34 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Убиство полицајца Лековића: Оптуженом руке натопљене крвљу, барут на одјећи Хасанаја

Оптужени су пред судом данас навели да је ово све "фарса", као и Интерполова потјерница коју је Албанија расписала за њима због више кривичних дјела а међу којима је и убиство с умишљајем.

Спровођењем доказа и анализом налаза вјештака балистичке струке у подгоричком Вишем суду настављено је суђење оптуженима за убиство службеника граничне полиицје Црне Горе Милутина Лековића.

Подсјећамо,Више државно тужилаштво у Подгорици подигло је оптужницу против албанских држављана Луана Хасанаја, његовог брата Љуљзима и мајке Нуре због кривичног дјела тешко убиство.

Вјештак је у образложењу налаза вјештачења барутних честица навео да је на одсјећи сво тоје оптужених  утвђено присуство барутних честица. Такође, вјештак је казао да су пронађење и барутне честице на унутрашњем дијелу крова аута у којем је Лековић убијен као и на наслонима за главу возачевог и сувозачевог сједишта.

Како је објашњено, није било могуће утврдити да ли има барутних честица на рукама оптуженог Луан Хасанаја јер су му руке биле натопљене крвљу.Ккао је вјештак навео, мала је шанса била за ту анализу због количине крви на рукама.

Оптужени су пред судом данас навели да је ово све "фарса", као и Интерполова потјерница коју је Албанија расписала за њима због више кривичних дјела а међу којима је и убиство с умишљајем.

image

Привођење Хасанаја

ДАН - ДАН

- Ово је договр Владе Албаније и Црне Горе. Ми смо противзаконито затворени-рекла је оптужена Нуре Хасанај.

Оптужени  су већи дио тока суђена разговарали , на албанском језику, упадајући у ријеч судији и вјештаку и тужиоцу. У једном трену оптужени Љуљзим се окренуо ка члану породице убијеног Лековића и прст у перио у њега и рекао: "Батво, полиција Европа". 

Док је за разлику од оптужених, члан оштећене породице смирено пратио ток суђења.

Оптужени Љуљзим је у један трен, током тока суђења, бацио писмо ка свом адвокату а које жели да се достави Амбасади Албаније. У том писму тражи да њега и његовог барат и мајку, такође оптужене, неко из те установе посјети у спушки ЗИКс.

image

Убиство полицајца

ФОТО: ДАН - ФОТО: ДАН

Одбарана је имала приговоре на спорведене налазе вјештачења.

За наердна рочишта планирано је да се спроведе увид у видео-садржај надзорне камере банке која се налази у близини мјеста критичног догађаја.

Наводи оптужнице:

Према наводима оптужнице, Хасанај је 15.децембра 2019. године хицем из пиштоља "ЦЗ” убио полицајца на дужности Милутина Лековића док се налазио у полицијском возилу “дачија дастер” у Игалу. Потом је, како се наводи у оптужници, пиштољ уперио у полицајца Александра Килибарду, у намјери да га лиши живота. Тада је пиштољ закочио.  Како се наводи у оптужници, злочин се догодио 15. децембра 2019. године око 14.40 часова.

Лековић и Килибарда су тог дана привели Луана, Љуљзима и Нуре Хасанај јер код себе нијесу имали лична документа.

Окривљени су одмах након убиства Лековића и удара возила у бетонску ограду поред пута, изашли из аутомобила и из гепека узели кесу, након чега су се дали у бјекство.

Након краће портаге, бјегунци су уочени у насељу Суторина, а Луан Хасанај се тада машио пиштоља који је уперио према полицајцима који су их уочили и уз пријетње покушао да са братом и мајком уђе у полицијски комби ,,рено трафик“ којим су планирали даљи бијег.

Они су успјели да уђу у комби и наставили да пријете полицији. Овог пута осим пиштољем, Луан је запријетио и активирањем бомбе, на шта је један од полицајаца Луана погодио у руку у којој је држао пиштољ и тако га онеспособио.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:35