/ - FOTO: PORTAL DAN
19/05/2023 u 15:52 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubistvo Roganovića: Sud će provjeriti da li Ibrahimović lažira da je zaražen koronom

Sudija je dodala da je neobično da je Ibrahimović drugi put u tri mjeseca ponovo bolestan od virusa kovid 19

U podgoričkom Višem sudu i danas je odgođeno suđenje za ubistvo Šćepana Roganovića. 

Za ovo ubistvo optuženi su Krsto Vujić, Igor Glavaš i Mili Bajramović I njima se sudi u osustvu jer se nalaze u bjekstvu. Zbog ubistva Roganovića, osim Vujića, Bajramovića i Glavaša okrivljeni su i Miloš Komar i Dino Ibrahimović.

Sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Kovačević naložila je da se preko Instituta za javno zdravlje provjeri da li Dino Ibrahimović ima virus kovid-19.

Škaljarci iz HN na “SKY”- ubistvo Roganovića: "Ne mogu ubijat dovijeka da bi zaradio”

Njegov advokat Damir Lekić naveo je pomenutu dijagnozu  kao razlog za nedolazak ovog optuženog na suđenje za ubistvo Šćepana Roganovića.

Ukoliko se tvrdnje optuženog pokažu neistinitim, sud je najavio da će naložiti njegovo pritvaranje.

Sutkinja Kovačević je saopštila da je advokat Lekić zatražio od suda odlaganje suđenja navodeći u dopisu da je Ibrahimović lošeg zdravstvenog stanja.

- Advokat Lekić je priložio sudu medicinsku dokumentaciju JZU Opšte bolnice u Baru, sa laboratorijskim nalazima, gdje se navodi da optuženi ima virus kovid 19 – kazala je Kovačević.

Ona je podsjetila da je Ibrahimoviću prošli put zbog nedolaska određen pritvor nakon čega je ovaj optuženi ekspresno istog dana dostavio sudu izvještaj ljekara specijaliste da ima koronu.

Sudija je dodala da je neobično da je Ibrahimović drugi put u tri mjeseca ponovo bolestan od virusa kovid 19.

- Radi se o istom ljekaru koji je i prvi put napisao izvještaj. Sud će provjeriti preko Instituta za javno zdravlje da li je ovo tačno, odnosno da li je upisan u njihovoj evidenciji da Ibrahimović ima kovid 19. Sud će provjeriti da li je izvještaj ljekara zaveden u Opštoj bolnici u Baru - kazala je sutkinja Kovačević.

Advokatica Maja Turković, punomoćnik porodice pokojnog Šćepana Roganovića, negodovala je zbog još jednog odlaganja suđenja.

- Porodica Roganović je uznemirena jer se ovaj predmet tri godine ne pomjera se sa mrtve tačke. Očigledno je da optuženi Ibrahimović konstantno opstruira sudski proces, a činjenica je da se na svirep način ubijen mladi čovjek. Sve ovo jasno ukazuje na zloupotrebu - kazala je Turković.

Navodi istrage:

Podsjećamo, Šćepan Roganović je ubijen u Herceg Novom, na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine. Na konferenciji Uprave policije i tužilaštva saopšteno je da je motiv ovog ubistva “bezobzirna osveta” I da žrtva nije bila označena kao bezbjednosno interesantno lice.

Za ovo ubistvo optuženi su Krsto Vujić, Igor Glavaš i Mili Bajramović I njima se sudi u osustvu jer se nalaze u bjekstvu. Zbog ubistva Roganovića, osim Vujića, Bajramovića i Glavaša okrivljeni su i Miloš Komar i Dino Ibrahimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 14:56