SKY šKALJARACA -PREPISKE I FOTOGRAFIJE POVODOM PLANIRANJA UBISTVA ROGANOVIćA / - PORTAL DAN
11/07/2024 u 17:50 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ubistvo Roganovića: Sud odbio predlog odbrane da se izdvoji iskaz svjedoka saradnika

Podgorički Viši sud odbio je predlog odbrane za izdvajanje iskaza svjedoka saradnika u postupku povodom ubistva Šćepana Roganovića.

Ovu odluku saopštila je sudija Vesna Kovačević, predsjednica sudskog vijeća koje vodi ovaj postupak.

Na prethodnom ročištu, advokat Momčilo Bulatović, branilac okrivljenog Krsta Vujića i advokat Ognjen Radić, branilac optuženog Milija Bajramovića, predložili su da se iskaz  svjedoka saradnika izdvoji kao pravno nevaljan  dokaz.

Međutim, stav suda je da se ipak radi o pravno valjanom dokazu.

Optužnicom za ovaj zločin obuhvačeni su: Igor Vukotić, Mili Bajramović, Krsto Vujić, Marko Radović, Igor Glavaš, Miloš Komar, Slavko Radulović, Miloš Gvozdenović i Dino Ibrahimović. Vukotiću, Bajramoviću i Vujiću se sudi u odsustvu jer se nalaze u bjekstvu.

(FOTO) Svjedok saradnik 4. jula o ubistvu Šćepana Roganovića

ISTRAGA PROŠIRENA NA OSNOVU "SKY":

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo procesuiralo je ranije pet lica koja je obuhvatilo proširenom istragom vezanom za ubistvo Šćepana Roganovića.

Kako portal Dan ranije objavio, SPO i SDT-u istražne radnje u ovom predmetu su proširene na osnovu "SKY" komunikacije koju je nadležnima dostavio EUROPOL a za koju se sumnja da su koristili i neki od optuženih za ubistvo Roganovića protiv kojih se već vodi sudski postupak.

(FOTO) Škaljarci htjeli granatom da gađaju kuću Roganovića: "Nas dvojica u bjekstvu, Mrva u zatvoru, ne možemo kao prije"

-Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih: I.V., S.R., M.G. i M.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv  okrivljenog M.R. i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,  izvršenih tokom 2019. i 2020. godine, u Herceg Novom, u okviru kriminalne organizacije čiji je organizator V.K, protiv koga se već vodi postupak pred Višim sudom u Podgorici, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo oštećenog Š.R., u februaru 2020.godine- navodi u ranijem saopštenju  portparol i specijalni državni tužilac Vukas Radonjić. 

Podsjećamo, portal Dan je ranije objavljivao SKY komunikaciju za koji istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića a koju su prema sumnjama komunicirali članovi škaljarskog klana i njihovi saradnici.

Služba Europola i nadležni organi Francuske u okviru razbijanja kriptovane “SKY” komunikacije otkrili su i poruke za koje se sumnja da su povezane sa ubistvom Šćepana Roganovića.

Škaljarci iz HN na “SKY”- ubistvo Roganovića: "Ne mogu ubijat dovijeka da bi zaradio”

NAVODI ISTRAGE:

Prema navodima tužilaštva, u zvaničnoj optužnici, optuženima  Bajramoviću i Glavašu se na teret stavljaju teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije, dok se Bajramović sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Komaru i Ibrahimoviću se stavlja na teret krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Bajramović je označen kao direktni počinilac ubistva dok se Vujić tereti da je organizator ove kriminalne grupe. Glavaš se tereti da je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića. On je, prema rezultatima istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, u januaru 2020. godine, preuzeo od, za sada nepoznate osobe, motocikl „pjađo“ koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića.

Panika u redovima škaljaraca: Nakon zločina u HN na SKY planirali ubistva svojih saradnika

U tom predmetu tužioci su obezbijedili svjedoka saradnika – Miloša Đuričkovića, koji je nakon hapšenja priznao da je pomogao izvršiocu ubistva.

Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine.

Vujić, prema evidenciji bezbjednosnih službi, slovi za člana škaljarskog klana koji blisko sarađuje sa barskom kriminalnom grupom koju je predvodio pokojni Alan Kožar.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 13:01