ubistvo roganovica / - DAN
20/10/2022 u 17:02 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubistvo Roganovića: Zbog odlaganja suđenja advokat kažnjen sa 1.000 eura

Bajramović je označen kao direktni počinilac ubistva, a Vujić kao organizator ove kriminalne grupe

U podgoričkom Višem sudu i danas je odloženo suđenje za ubistvo Šćepana Roganovića. Razlog za to je nepojavljivanje advokata Damira Lekića koji zastupa jednog od optuženih.

Njega je sudija Vesna Kovačević zbog neopravdanog nedolaska kaznila sa 1.000 eura. Podsjećamo, za ubistvo Šćepana Roganovića prvooptužen je Krsto Vujić, Mili Bajramović, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš.

Za Bajramovićem i Vujićem raspisana je međunarodna potjernica jer se nalaze u bjekstvu. Prema navodima tužilaštva, Bajramović je označen kao direktni počinilac ubistva, a Vujić je označen kao organizator ove kriminalne grupe. Prema navodima istrage, Glavaš je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića.

- On je, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, u januaru 2020. godine preuzeo od, za sada, nepoznate osobe motocikl „piaggo“ koji je 2018. ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića, navodi tužilaštvo. Svjedok saradnik u ovom postupku je Miloš Đuričković.

On je nakon hapšenja, priznao da je pomogao ubici.

Podsjećamo, Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. oko 9.10 časova.

Ovo ubistvo dovodi se u vezu sa sukobom klanova, a od strane policije ovo krivično djelo označeno je kao bezobzirna osveta. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:20