Hapšenje Ivovića / - DAN
16/09/2024 u 11:17 h
Žana Vlahović, Željka BojanićŽana Vlahović, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ubistvo Šarovića: Šilj i dalje nedostupan policiji

Suđenje za ubistvo Novljanina Stefana Šarovića, za koje se sudi Nikoli Ivoviću i Dušanu Šilju, odloženo je danas i zakazano za 21. oktobar sa početkom u 11 časova. Optuženi Šilj je još uvijek nedostupan nadležnim organima, a njega brani advokat Damir Lekić.

Okrivljenima Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću ukinut je pritvor 6. novembra 2023. godine. Od tada se u krivičnom postpku, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo na štetu pokojnog Stefana Šarovića brane sa slobode. 

Ubistvo Šarovića: Optuženi Šilj na potjernici

Prema navodima optužnice, Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem, na podmukao način ubio Šarovića.

- Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. - Nakon zajedničkog boravka sa S.Š. u ugostiteljskom objektu „K.“ iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. Š.D. i I.N. su upravljali motociklom,,A.“, dok se za njima, po nagovoru optuženih, kretao S. Š. motociklom marke „Y.“, kojim je upravljao Dj.P. Kada su došli na raskrsnicu jadranske magistrale sa lokalnim putem, Š.D. je po dogovoru pošao sa I.N., zajedno sa S. Š., kojeg su prethodno na prevaran način namamili, a potom su se uputili ka kompleksu,,Akacija”- piše u optužnici.

Šilja traže preko potjernice

Na predlog tužiteljke Ane Radović sudija Višeg suda u Podgorici Milena Matović 14. aprila je izdala naredbu za raspisivanje potjernice protiv Dušana Šilja koji se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem ubio Novljanina Stefana Šarovića u junu 2019. godine.

U optužnici je navedeneo da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa, iz prethodno pripremljenog oružja – pištolja NN marke, cal. 7,65 mm i cal. 7,62 mm u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom „A.“, uputili lokalnim putem i pobjegli. Nikola Ivović, uhapšen je u julu na Palama u Republici Srpskoj, a Crnoj Gori je izručen 7. avgusta.

Pismo porodice Stefana Šarovića: Pravda i pravo u pritvoru, ubice na slobodi

Ivović je osumnjičen da je 6. juna 2019. godine u mjestu Đenovići u Herceg Novom zajedno sa Dušanom Šiljom upotrebom vatrenog oružja, po prethodno pripremljenom planu i sa umišljajem na podmukao način ubio Stefana Šarovića. Šarović je ubijen 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile,,Akacija” u Đenovićima. U njega je tada ispaljeno šest projektila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 11:18