/ - FOTO: DAN, LICE MJESTA UBISTVA ŠćEPANA ROGANOVIćA
27/06/2023 u 18:45 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubistvo Šćepana Roganovića: SDT zbog "SKY" proširilo istragu i naredilo nova hapšenja

Podsjećamo, portal Dan je ranije objavljivao SKY komunikaciju za koji istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića

Specijalno državno tužilaštvo procesuiralo je danas pet lica koja je obuhvatilo proširenom istragom vezanom za ubistvo Šćepana Roganovića. Kako portal Dan saznaje nezvanično od izvora bliskih istrazi, SPO i SDT-u, istražne radnje u ovom predmetu su proširene na osnovu "SKY" komunikacije koju je nadležnima dostavio EUROPOL a za koju se sumnja da su koristili i neki od optuženih za ubistvo Roganovića protiv kojih se već vodi sudski postupak.

Panika u redovima škaljaraca: Nakon zločina u HN na SKY planirali ubistva svojih saradnika

Od 17.00 časova počelo je privođenje uhapšenih Specijalnom državnom tužiocu na saslušanje.

Pretresi u Herceg Novom i Podgorici, uhapšeni osumnjičeni za učešće u ubistvu Šćepana Roganovića

Podsjećamo, portal Dan je ranije objavljivao SKY komunikaciju za koji istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića a koju su prema sumnjama komunicirali članovi škaljarskog klana i njihovi saradnici.

Škaljarci iz HN na “SKY”- ubistvo Roganovića: "Ne mogu ubijat dovijeka da bi zaradio”

Služba Europola i nadležni organi Francuske u okviru razbijanja kriptovane “SKY” komunikacije otkrili su i poruke za koje se sumnja da su povezane sa ubistvom Šćepana Roganovića.

"Šćepan nevina žrtva"

Podsjećamo, na osnovu izuzete “SKY” komunikacije sumnja se da su lica nakon izvršenog zločina pominjala i komentarisala ubijenog Šćepana Roganovića:

S9D6JB:  Predstavlja Šćepan kao sveštenik. Nedužna žrtva.

S9D6JB: Ovo ti je kao Kožaru što je djelo za pokušaj ubistva Sloba Šaranovića kad je onoga poslao...pa kao podstrekavanje itd. Evo prvo da prebacim Glavaša u to selo gdje ima rodbine.

S9D6JB: Jesi javio kome ovo za Mrvu i tebe da još jedno djelo pakuju.

3LKVBO: Nisam brate još nikom

S9D6JB: Poklapa im se za Kankaraša i Mrvu za podstrekavanje...e šta napravismo sa špijunima nagrdismo se. Sad Mrva, Bobo unutra.

3LKVBO: Birate gotovo je sad nema nam nazad. Ne moj nikom još prićat da vidimo na saslušanje šta će bit.

S9D61B:  Ubiću Duku, ja nema druge.

S9D6JB: Dako krene i nama više brate.

3LKVB0: Oće brate, moraaa.

S9D6JB: Ja se nadam...nekako nas je ovo posle Šćepana samo usporilo i drži nas u mjesto, umjesto da nas podigne i finansijski i svakako. Brate to je život, usponi i padovi to je sve normalno u ovom našem svjetu.  

Kako se navodi u dokumentima  u koja je portal dan ranije imao uvid, Lice M.B. je na “SKY” bilo pod šifrom S9D6JB a lice K.V. 3LKVBO (dokumentacija sadrži puna imena ovih lica).

"Stvorili kriminalnu organizaciju s  ciljem da ubiju Roganovića"

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) su zajedno sa službenicima Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), jutros na području Podgorice i Herceg Novog izvršili pretrese na šest lokacija, te protiv pet osoba podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.   

- Policijski službenici su, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a u okviru proširene istrage koja se vodi u vezi ubistva Š.R., lišili slobode S.R. (42), M.G. (35) i M.R. (29), a protiv I.V. (47), koji se nalazi u bjekstvu, i I.M. (37), koji se nalazi u UIKS-u zbog drugog krivičnog djela, podnijeli krivični prijavu zbog gore navedenog djela- navodi se u saopštenju policije.

Kako se dodaje, sumnja se da su ova lica, zajedno sa ranije procesuiranim licima, stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj izvšenje krivičnog djela ubistvo na štetu Šćepana Roganovića.

Tekstove o SKY komunikaciji sa fotografijama prepiske koja se vezuje za ubistvo Roganovića možete pročitati OVDJE i OVDJE.

"Zemun da preuzme krivicu "

Podsjećamo, među dokumentacijom “SKY” komunikacije nalazi se i dio u kojem, kako se navodi, K.V. I B.M. razmišljaju da Zemun preuzme krivicu zai ubistvo I navede da je Roganović ubijen zbog poslovnog prostora:

S9D6JB: Kucao sam i sa Kikijem pa vidim da ti je rekao i on za maloga Zemuna

3LKVBO:  Jeste brate sve smo dogovorili ako bude trebalo

S9D6JB: Brate samo ga moraš držat znaš i sam, da bude na dohvat ruke

3LKVBO: Već je završeno, dobiće još 5000 ujutro i kriptu i gledaću da odmah ga prebacim za Bosnu

S9D6JB: Može ono da kaže da je zbog poslovnog prostora to organizovao i doveo druga iz BG koji je ubica

3LKVBO: Brate sve opcije gledamo da se ti i ja spasimo

S9D6JB: Moramo to brate baš moramo, a dobro je što nas razumiju...Kiki odma razumije i kaže naravno. Ko nam je taj mali, znaš ga par mjeseci a djelo je palo

Kada je Roganović ubijen na konferenciji SDT-a i Uprave policije saopšteno je da se radi o bezobzirnoj osveti i da se on nije vodio kao lice koje je blisko nekom klanu, već da je u srodstvu sa licima koja su evidentirana kao pirpadnici kavačkog klana.

ZVANIČNO OPTUŽENI ZA UBISTVO ROGANOVIĆA:

Podsjećamo, Šćepan Roganović je ubijen u Herceg Novom, na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine. Na konferenciji Uprave policije i tužilaštva saopšteno je da je motiv ovog ubistva “bezobzirna osveta” I da žrtva nije bila označena kao bezbjednosno interesantno lice.  

Za ovo ubistvo optuženi su Krsto Vujić, Igor Glavaš i Mili Bajramović I njima se sudi u osustvu jer se nalaze u bjekstvu. Zbog ubistva Roganovića, osim Vujića, Bajramovića i Glavaša okrivljeni su i Miloš Komar i Dino Ibrahimović.

NAVODI ISTRAGE:

Prema navodima tužilaštva, u zvaničnoj optužnici, optuženima  Bajramoviću i Glavašu se na teret stavljaju teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije, dok se Bajramović sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Komaru i Ibrahimoviću se stavlja na teret krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Ubistvom Roganovića otpočinje biznis?

Podsjećamom, jedna u nizu izuzetih poruka odnosi se, kako nadležni sumnjaju, na isplatu nakon ubistva Roganovića:

S9D6JB: Znam vjerujem ti ja sam uzeo ono 10 iz Beograda Boki mi donio, i 25 ono posle kući što su mi poslali, to je to. Pa moramo pametnije definitivno. Ne radi se tu više ni u parama za djelo, ne mogu ja ubijat dovijeka da bi zaradio jel brate, mora nam i posao krenut. Ali treba i od njih uzet sve što se nudi i sve što se može.  Nama rekoše 150 hiljada i 7 kila, i to mi je isto proslijedio poruke od Nikole. Šta se tu izdešavalo posle ko zna. Ti brate reci kako je rečeno bilo za Šćepana i to nismo mi tražili nego obećano. Kao da smo ispod nivoa... ta;no kao da su rekli ovako "dalo im se dva puta po 50, dosta im je to".

Bajramović je označen kao direktni počinilac ubistva dok se Vujić tereti da je organizator ove kriminalne grupe. Glavaš se tereti da je pratio žrtvu i obavještavao Bajramovića kriptovanim telefonom o kretanju Roganovića. On je, prema rezultatima istrage, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije, u januaru 2020. godine, preuzeo od, za sada nepoznate osobe, motocikl „pjađo“ koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji je korišćen u ubistvu Roganovića.

U tom predmetu tužioci su obezbijedili svjedoka saradnika – Miloša Đuričkovića, koji je nakon hapšenja priznao da je pomogao izvršiocu ubistva.

Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine.

Vujić, prema evidenciji bezbjednosnih službi, slovi za člana škaljarskog klana koji blisko sarađuje sa barskom kriminalnom grupom koju je predvodio pokojni Alan Kožar.

Šćepan Roganović je bio stariji sin Nika Roganovića, koji je ubijen krajem jula 2017. u naselju Nemila, i brat Duška Roganovića koji je teško povrijeđen u aprilu iste godine, kada je ispod njegovog automobila postavljena eksplozivna naprava. Niko i Duško Roganović bili su označeni kao bezbjednosno interesantna lica u evidenciji policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 19:12