policija, automobil / - FOTO: UPRAVA POLICIJE
22/03/2023 u 18:28 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Uhapšen Dejan Knežević: Pretresi u zgradi Uprave policije

Knežević je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela

Dejan Knežević, pomoćnik direktora Uprave Policije Crne Gore, uhapšen je danas. To je za portal Dan potvrdio portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

U sklopu ove akcije izvršen jepretres prostorija menadžmenta Uprave policije Crne Gore. Unspektori i dalje vrše pregled zatečene dokumentacije i izuzimaju stvari.

- U nastavku akcije koju Specijalno policijsko odjeljenje preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom,a na osnovu višemjesečnog planiranog i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, danas je lišen slobode vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor  a borbu protiv kriminala, D.K.,zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela- saopštio je Radonjić za portal Dan.

Dodaje da će Specijalno državno tužilaštvo, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost-

- A  a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinsoti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi- zaključuje Radonjić.

I iz Uprave policije je saopšteno da je danas lišen slobode v.d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Dejan Knežević.

- Imajući u vidu fazu postupka, odnosno zakonska ograničenja, ne može se saopštiti više detalja. Policija sarađuje i postupa po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u ovom slučaju, navode iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 09:20