Полиција - илустрација фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ / - Полиција - илустрација фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
30/07/2021 u 17:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ухапшен јер је оштетио државу за скоро 300.000 еура

Из Управе полиције истичу да је Р.Д. како се сумња, у циљу стицања противправне имовинске користи, починио кривична дjела коjа му се стављаjу на терет, чиме jе оштетио Буџет Црне Горе у укупном износу од 298.032 еура

Службеници Управе полициjе лишили су слободе и подниjели кривичну приjаву Основном државном тужиоцу у Подгорици против Р.Д. (48) из Подгорице због сумње да jе извршио кривична дjела фалсификовање исправе, недозвољена трговина, недозвољена производња и неовлашћена употреба туђе фирме.

– У сарадњи са службеницима Управе прихода и царина, у циљу сузбиjања свих видова сиве економиjе, спроведена jе акциjа у коjоj jе извршен претрес просториjа привредног друштва у мjесту Даjбабе у Подгорици, коjе jе осумњичени Р.Д. узео у закуп. Том приликом пронађена jе одређена количина акцизне робе, сировина и материjала коjи се користе у машинскоj производњи цигарета – наводи се у саопштењу Управе полиције.

Из Управе полиције истичу да је Р.Д. како се сумња, у циљу стицања противправне имовинске користи, починио кривична дjела коjа му се стављаjу на терет, чиме jе оштетио Буџет Црне Горе у укупном износу од 298.032 еура.

Због недоступности надлежним органима, истог дана jе расписана потрага за осумњиченим Р.Д. коjи jе 29. jула на граничном прелазу лишен слободе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:37