Илустрација, новац
14/05/2021 u 15:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ухапшен секретар школе: Ивановић осумњичен да је злоупотребио положај

На овај начин Ивановић је прибавио противправну имовинску корист у износу од најмање 10.000 еура и тако нанио штету ЈУ ОШ „Мирко Срзентић“ у

Службеници Центра безбједности Будва јуче су ухапсили Горана Ивановића  секретара ЈУ ОШ „Мирко Станић“ у Петровцу због сумње да је извршио кривично дјело злоупотреба службеног положаја. 

-Наиме, полиција је поступајући по пријави директора наведене школе дошла до сумње да је Г.И. као службено лице – секретар и рачуновођа у поменутој школи, искористио свој службени положај и прекорачио границе својих службених овлашћења на начин што је, у периоду од маја 2019. године до маја 2021. године, са рачуна школе у једној банци,  пребацивао новац на свој рачун и рачун лица која нису запослена у тој школи као и друге незаконите трансакције, након чега је сачињавао лажне изводе из банке и као такве их приказивао кроз књиговодство школе-наводе у саопштењу из Управе полиције. 

На овај начин Ивановић је прибавио противправну имовинску корист у износу од најмање 10.000 еура и тако нанио штету ЈУ ОШ „Мирко Срзентић“ у наведеном износу.

Же.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:19