Ilustracija / - FOTO: Ž. BOJANIć
02/08/2024 u 22:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo u Petnjici

A.J. (45) iz Rožaja ubijen je danas u Petnjici, a policija je uhapsila osumnjičene za ubistvo- F.L. (42) i I.L. (55), oboje iz Petnjice.

- Uprava policije je danas oko 15.30h obaviještena preko dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Berane, da je od strane nepoznatog lica na lokalnom put između mjesta Savin bor i Pločnik, opština Petnjica, došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je jedno lice teško povrijeđeno - navodi policija.

Policijski službenici Stanice policije Petnjica su odmah izašli na lice mjesta i u vozilu marke VW Golf, rožajskih registarskih oznaka pronašli tijelo u tom momentu nepoznatog muškog lica za koga je naknadno utvrđeno da se radi o A.J.(45) iz Rožaja.

Kako dodaju u saopštenju, odmah po navedenom saznanju angažovani su cjelokupni kapaciteti Regionalnog centra bezbjednosti “Sjever”, kojom prilikom se pristupilo sveobuhvatnoj istrazi, kako na licu mjesta tako i na teritoriji okolnih opština gdje je uspostavljena blokada svih putnih pravaca kao i granicnih prelaza prema Srbiji, Republici Albaniji i Kosovu.

- Rezultat ovako brze reakcije policijskih službenika svih organizacionih jedinica Regionalnog centra bezbjednosti,,Sjever“ je identifikovanje, lociranje i hapšenje u veoma kratkom vremenskom roku, lica koja se dovode u vezu sa izvrsenjem ubistva A.J. iz Rožaja - navodi policija.

Petnjica: Pronađeno tijelo muškarca, sumnja se na ubistvo

Naime, policijski službenici su nakon intenzivne pretrage terena u reonu sela Savin Bor, Petnjica, oko 17.15h locirali, a zatim i uhapsili F.L. (42) i I.L. (55), oboje iz Petnjice, zbog sumnje da su na štetu A.J. iz Rožaja izvršili krivično djelo ubistvo u saizvršilastvu.

- Prilikom hapšenja kod F.L. je pronađeno i oduzeto vatreno oružje – revolver 38. Specijal SmitWeson, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju ovog teškog krivičnog djela”, ističu iz policije.

Uviđaj lica mjesta vrsi državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju zajedno sa policijskim službenicima Regionalnog centra bezbjednosti “Sjever”.

- Preduzimajuci dalje mjere i radnje u vezi ovog krivičnog djela policijski sluzbenici su u selu Kruščica,opština Petnjica izvrsili pretres objekata koje koriste ova lice gdje je u jednom od objekata pronađena i oduzeta i jedna lovacka puska dok je pretres na drugoj lokaciji u toku - navodi policija.

Kriminalistička obrada lica je u toku i oni će biti sprovedeni Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadleznost, dok ce pronadjeni i izuzeti materijalni tragovi biti predmet daljih vjestacenja u Forenzickom centru u  Danilovgradu, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 12:29