Дарко Шарић - фото: balkaneu.com / - Дарко Шарић - фото: BALKANEU.COM
15/06/2021 u 16:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Укинута пресуда од 15 година Дарку Шарићу

Апелациони суд у Београду раније је правоснажно осудио на 15 година затвора Шарића као организатора групе која се терети за кријумчарење укупно 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу

Врховни касациони суд укинуо jе правноснажну пресуду Дарку Шарићу, јавља портал Б92. Предмет је враћен Апелационом суду у Београду на поновно одлучивање. 

Апелациони суд у Београду потврдио је 9. новембра прошле године пресуду којом је Пљевљак Дарко Шарић у Специјалном суду осуђен на 15 година затвора због трговине наркотицима. Апелациони суд у Београду тада је правоснажно осудио на 15 година затвора Шарића као организатора групе која се терети за кријумчарење укупно 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

Тужилаштво за организовани криминал предало је раније Апелационом суду жалбу на првостепену пресуду којом је Дарко Шарић пред Специјалним судом осуђен на девет година затвора због прања пара за које се тврди да су стечене продајом наркотика.

Сумња се да је тај новац улаган у куповину предузећа и пољопривредног земљишта по Србији. Жалба се односи и на остале окривљене, који су осуђени на казне од двије до седам година затвора.

Тужилаштво је тражило преиначење пресуде и примјену строжег закона, а не оног који је важио до 11. септембра 2009. године, а који је Специјални суд примјенио у овом случају.

Сматрају да треба да се прихвате одредбе Кривичног законика, који предвиђа строже казне за удруживање ради вршења кривичних дела и прање новца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:34