/ - фото: УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
14/12/2021 u 10:12 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Улама признао шверц дроге, добио годину и три мјесеца робије

Такође, изречена му је и новчана казна 5.000 еура

Окривљени У. И. (Иван Улама) осуђен је на годину и три мјесеца затвора након што је признао да је, 01. априла ове године, ради продаје преносио опојну марихуану. Он је склопио споразум о признању кривице, 14. октобра, са вишом државном тужитељком Сузаном Милић.

Такође, изречена му је и новчана казна 5.000 еура, који новац мора да уплати на рачун Буџета Црне Горе.

- Означеног дана са подручја Б. до граничног прелаза Дебели бријег, возилом марке „Nissan Qashqai“ преносио је 35 килограма марихуане, упаковане у 36 ПВЦ паковања која су била сакривена у специјалном „бункеру“ – посебно направљеној прегради патоса испод сједишта возача и сувозача која води до задњих сједишта возила, у чему је откривен истог дана на граничном прелазу Дебели бријег, Општина Херцег Нови, од стране овлашћених полицијских службеника. Терети се да је извршио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога из члана 300 став 1 Кривичног законика Црне Горе- наведено је споразумом о признању киривце.

Какон је раније саопштено из Управе полиције, службеници Сектора граничне полиције, Сектора за борбу против криминала и Управе царина су спроводећи вишемјесечне активности на сузбијању кримјумчарења опојних дрога, на граничном прелазу Дебели бријег заплијенили око 39 килограма марихуане.

- У дорађеном специјалном деијлу, тзв бункеру који се налази у поду аутомобила пронађено је 36 паковања са садржајем биљне материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана укупне тежине 39,1 килограм - речено је раније из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 00:56