/ - FOTO: PRIMORSKI
16/08/2024 u 17:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UP: Presudom suda otac određen da bude staratelj maloljetne državljanke SAD

Uprava policije saopštila je da je sudskom presudom Suda u distriktu Grinvod (SAD) određen da otac bude staratelj maloljetne državljanke SAD za kojom je raspisana međunarodna objava.

- Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala - NCB Interpol-a Podgorica, su kao nosilac aktivnosti, uz podršku drugih organizacionih jedinica, blagovremeno i u vrlo kratkom roku raspisali međunarodnu objavu za maloljetnom državljankom Sjedinjenih Američkih Država - naveli su  u saopštenju.

Kako je rečeno, izvršenim provjerama utvrđeno je da je otac maloljetne djevojčice zajedno sa njom napustio teritoriju Crne Gore.

Posredstvom NCB Interpol-a Tirana je, dodaje se, utvrđeno da je djevojčici izdata privremena putna isprava u Ambasadi SAD-a u Tirani, te da je ista 15. avgusta u pratnji svog oca, napustila teritoriju Albanije i to sa Aerodroma Tirana u pravcu Velike Britanije, direktnim avio letom.

- Efikasnom razmjenom podataka između NCB Interpol-a Podgorica i NCB Interpol-a Mančester, lica su zaustavljena i kontrolisana u tranzit zoni Aerodroma u Londonu 15.08.2024. godine i tom je prilikom otac maloljetnog lica H.T.W. službenicima granične policije Velike Britanije dostavio na uvid sudsku presudu Suda u distriktu Greenwod kojom je on određen da bude staratelj djeteta. Službenici Uprave policije su u vrlo kratkom roku izvršili sve potrebne mjere i radnje u cilju lociranja lica, raspisa međunarodne objave za nestalom maloljetnom državljankom Sjedinjenih Američkih Država i to posredstvom svih članica Interpol-a,te izvršili detaljne provjere i o tome blagovremeno obavijestili nadležne pravosudne organe u Crnoj Gori - piše u saopštenju policije.

Otac koji je oteo djevojčicu u Baru na putu za Ameriku

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 07:34