Milo Đukanović / - FOTO: SRđAN BOLJEVIć, DAN
01/08/2024 u 08:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

UP i ANB: Informacije da se prijeti Milu Đukanoviću nijesu tačne

Informacije da se prijeti bivšem predsjendiku Crne Gore Milu Đukanoviću nijesu tačne, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i ANB-a.

Oni su se oglasili u vezi sa medijskiim navodima uoči i nakon održavanja sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj su saslušani direktor Uprave policije Zoran Brđanin i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić.

Uprava policije: Nakon medijske objave, ANB proslijedio informaciju o planiranom atentatu

- Podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje Agencije za nacionalnu bezbjednost ukazuju da strane obavještajne službe, odnosno obavještajna zajednica, nije izvor informacije da se u odnosu na ranijeg predsjednika države priprema atentat, a kao što je to bilo navedeno u pojedinim medijima, odnosno, proizilazi zaključak da nije tačna informacija objavljena u pojedinim medijima ovim povodom, navodi se u saopštenju koje su poslali UP i ANB radi tačnog informisanja javnosti, uz poštovanje ograničenja koja se odnose na zaštitu tajnih podataka, u cilju potpunog razjašnjenja činjenice, odnosno okolnosti koja je zaokupila medijsku pažnju.

Ističu i da Uprava policije, u okviru međunarodne operativne policijske saradnje, nije dobila pomenutu informaciju.

- Takva informacija nije dostavljena Upravi policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje, navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 14:15