Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
14/07/2024 u 11:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UP: Vozač uhapšen zbog nezakonitog korišćenja „bliceva“ na vozilu

Patrola Mobilne jedinice saobraćajne policije je prilikom redovne kontrole saobraćaja, juče, 13. jula, zaustavila i kontrolisala vozilo marke "audi A6" koje se kretalo iz pravca Podgorice u pravcu Cetinja kojom je prilikom, vozač B.N. na vozilu koristio svjetlosnu signalizaciju, tzv. „bliceve“ plavo-crvene boje koji su bili ugrađeni na prednjem dijelu maske vozila.

Policija je intervenisala na magistralnom putu Podgorica – Cetinje, u mjestu Meterizi.

- Nakon što je ubrzo zaustavljen, policijski službenici su utvrdili da se ne radi o vozilu iz kategorije vozila pod pratnjom ili vozila sa prvenstvom prolaza, pa su zbog počinjenog prekršaja vozača isključili iz saobraćaja, lišili slobode u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i priveli ga nadležnom sudiji za prekršaje - navode iz Uprave policije (UP).

OKC: Za 24 sata 24 saobraćajne nezgode

Iz UP podsjećaju vozače da svaka ugradnja i upotreba svjetlosne ili zvučne signalizacije na vozilu predstavlja prekršaj, te u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, pored odgovarajuće sankcije, ovakva vozila moraju biti isključena iz saobraćaja, a vozač lišen slobode.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

07. septembar 2024 08:22