Ubistvo u Maslinama / - RTCG
21/08/2024 u 21:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UP: Osumnjičeni za ubistvo supruge prijavljen za porodično nasilje, imao zabranu prilaska

Podgorička policija uhapsila je M.B. (37), koji je osumnjičen da je danas u podgoričkom naselju Masline ubio bivšu suprugu nakon verbalnog sukoba, saopšteno je iz Uprave policije.

- Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica lišili su slobode lice osumnjičeno za krivično djelo teško ubistvo koje je danas izvršeno u naselju Masline u Glavnom gradu. Sumnja se da je M.B. (37), danas oko 15.20 časova upotrebom hladnog oružja – noža, lišio života bivšu suprugu u naselju Masline, nakon verbalnog sukoba. Policija je odmah nakon prijave događaja uspostavila blokadu šireg lica mjesta iz razloga što se izvršilac nakon počinjenog krivičnog djela dao u bjekstvo, gdje je u veoma kratkom roku lociran i lišen slobode - navodi se u saopštenju.

Žena ubijena u Maslinama

Kako dodaju, na licu mjesta je uz prisustvo višeg državnog tužioca, izvršen uviđaj, te je pronađeno hladno oružje za koje se sumnja da je sredstvo izvršenja krivičnog djela. M.B. će uz krivičnu prijavu biti priveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost.

- Napominjemo da je protiv M.B. bivša supruga koju je danas lišio života podnijela prijavu policiji 1. avgusta zbog prijetnji koje joj je uputio. Policijski službenici su tada, odmah po zaprimljenoj prijavi, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti te ovo lice doveli u službene prostorije, od njega prikupili obavještenja i sa događajem upoznali tužioca koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela - naveli su iz UP.

Kako su saopštili, protiv njega su policijski službenici tada podnijeli prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz člana 36 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici i on je lišen slobode.

- Osim toga, policijski službenici su izvršili i pretres stana i drugih prostorija koje on koristi u naselju Konik, kojom prilikom nijesu pronađeni predmeti i tragovi koji potiču iz krivičnog djela. Nakon privoda ovog lica kod sudije za prekršaje izrečena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja oštećenoj na udaljenosti manjoj od 50 metara koju je danas prekršio i počinio navedeno krivično djelo. Osim ove prijave, u prethodnom periodu oštećena osumnjičenog nije prijavljivala policiji, odnosno, nema registrovanih krivičnih djela iz člana 220 Krivičnog zakonika Crne Gore – nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici počinjenih na njenu štetu - zaključili su iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 04:42