ilustracija foto / - POLICIJA ILUSTRACIJA
20/07/2024 u 12:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

UP: Dvije osobe osumnjičene za napad na medicinsko osoblje

Službenici OB Nikšić obaviješteni su sinoć u 01.10 časova, od strane medicinskih radnika Hitne medicinske pomoći, da su u ambulanti prilikom pružanja pomoći fizički napadnuti od strane više osoba, odnosno članova porodice lica kojem je ukazivana ljekarska pomoć.

- Na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su spriječili dalji sukob, te preduzimajući radnje iz svoje nadležnosti, došli do sumnje da su medicinski radnici fizički napadnuti od strane M.J. (47) i N.J. (23) sa kojima je u društvu bilo više lica, te se utvrđuje da li je još neko od njih učestvovalo u ovom događaju u kojem su oštećeni zadobili lake tjelesne povrede-navode iz poliicje.

Sa svim je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio preduzimanje daljih mjera i radnji, radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovoga događaja, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.

Direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković saopštio je da je sinoć, oko jedan sat iza pomoći, u prostorijama Hitne pomoći u Nikšiću desio napad na ekipu hitne medicinske pomoći u toku pružanja medicinske intervencije.

Niković: Napadnuto medicinsko osoblje u nikšićkoj Hitnoj pomoći

- Dana 20.07 oko 1 čas u prostorijama Jedinice HMP Nikšić desio se napad na ekipu hitne medicinske pomoći doktore i medicinske tehničare u toku pružanja medicisnke intervencije. Pratnja pacijenta  dok je doktorica ukazivala pomoć maloljetnim licu J.N biva fizički napadnuta od strane ženske osobe J.N koja pesnicom u predjelu lica udara doktoricu koja u tom momentu radila svoj posao. Potom počinje masovna tuča u kojoj pratnja pacijenta i J.M  napada tehničara hitne pomoći kao i ostatak ekipe. Posle izvjesnog vremena dolazi policija na lice mjesta i izgrednike privodi. Doktorica i tehničar su sa povredama u predjelu glave pregledani u Opštoj bolnici Nikšić-navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:51