Saobraćajna nezgoda, ilustracija / - FOTO: PIXABAY
18/12/2023 u 12:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

UP: Tokom vikenda 45 saobraćajnih nezgoda, jedno lice poginulo

Zbog vožnje "pod gasom" 44 vozača lišena slobode

Tokom vikenda 44 vozača lišena slobode zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju, saopšteno je iz Uprave policije.

Tokom prethodnog vikenda na crnogorskim putevima evidentirano je 45 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dva lica su zadobila teške, a 11 lica lake tjelesne povrede.

- U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 140 prekršajnih prijava, izdali 965 prekršajnih naloga, oduzeli 14 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 44 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega 15 vozača lišenih slobode u Podgorici, sedam u Nikšiću, pet u Budvi i četiri u Baru, navedeno je u saopštenju.

- Apelujemo na sve vozače da poštuju zakonske odredbe, napominjući da je na snazi Naredba o vremenskom periodu i putu odnosno dijelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, a koja se primjenjuje u vremenskom periodu od 15. novembra 2023. godine do 1. aprila 2024. godine - saopštavaju iz UP.

Vozila kojima upravljate u zimskom periodu moraju biti opremljena za zimske uslove vožnje, čime ćete doprinijeti, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju, upozoravaju iz Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 22:37