Полиција илустрација - фото: Управа полиције
19/08/2021 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УП: Из ЦПЦ казали да неће служити литургију, Тужилаштво обавијештено о окупљању код цркве Св. Преображења

Полицијски службеници су свештеницима Митрополије указали на актуелну ситуацију, а Митрополија – црногорско приморска је у циљу смиривања тензија донијела одлуку да не служи литургију

 Управа полиције огласила се поводом догађаја код цркве Св. Преображења на Ивановим коритима,

-Годинама уназад доношена су Рјешења о забрани окупљања испред цркве Св. Преображења на Ивановим коритима и самим тим нису служене литургије у овој цркви. У претходном периоду на данашњи дан  на наведеној локацији су били присутни службеници Управе полиције како не би дошло до нарушавања јавног реда и мира-наводе из Управе полицје.

Додају да је Управи полиције је од стране Митрополије – црногорско приморске поднијета пријава да планирају на данашњи дан да служе литургију у цркви Св. Преображења на Ивановим коритима. Пријаву по Закону о јавним окупљањима и  јавним приредбама нису били дужни да подносу. 

-Полицијски службеници су свештеницима Митрополије указали на актуелну ситуацију, а Митрополија – црногорско приморска је у циљу смиривања тензија донијела одлуку да не служи литургију.Службеници полиције су обавили разговор и са представницима Црногорске православне цркве који су том приликом изјавили да на данашњи дан неће бити присутни у цркви Св. Преображења на Ивановим  коритима.  Међутим, упркос реченом полиција је касно синоћ дошла до сазнања да су у цркву на Ивановим коритима ушли представници Црногорске православне цркве-наводе из УП.  

Управа полиције је предузела мјере и радње у циљу одржавања јавног реда и мира на поменутој локацији, а око 10 часова присутна лица су се разишла. 

-О догађају је обавјештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу који ће се накнадно изјаснити о евентуалној правној квалификацији догађају-саопштили су из УП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 03:07