Ilustracija / - FOTO: Ž. BOJANIć
06/12/2023 u 12:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Uhapšeni rođaci koji su opljačkali optiku "Mirković"

Podgoričanin i Andrijevčanin odnijeli iz optike naočare u vrijednosti od 47.000 eura

Podgorička policija lišila slobode dvije osobe koje su iz optike "Mirković" otuđile naočare vrijedne skoro 47.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Slobode su lišeni Z.B. (52) iz Podgorice i Ž.Ć. (47) iz Andrijevice.

- Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo teška krađa koje je izvršeno na štetu optike "Mirković" na Rimskom trgu u Podgorici i lišili slobode dvije osumnjičene osob. Oni su, kako se sumnja, navedeno djelo izvršili na način što su, tokom noći 20. novembra, upotrebom podesnog sredstva napravili otvor u zidu iz susjednog poslovnog prostora, ušli u prostorije optike i otuđili 225 komada naočara različitih markih, ukupne nabavne vrijednosti 46.900 eura - navodi se u saopštenju UP:

Podgorička policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Z.B, te od njegovog srodnika V.B. oduzela pušku, dva pištolja i određenu količinu municije u legalnom posjedu, kao i dio municije u ilegalnom posjedu, a u odnosu na koju je državni tužilac naložio da se protiv V.B. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je od Z.B. i Ž.Ć. oduzela dva vozila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju predmetnog krivičnog djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:08