/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE
28/03/2024 u 17:19 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava policije tvrdi da nisu provjeravali Tomovića i Kneževića: "Suspendovan inspektor postavljen za komandira"

Uprava policije tvrdi da nisu u ranijem periodu provjeravali, obuhvatili postupkom Unutrašnje kontrole, službenike Nikolu Tomovića i Miodraga Kneževića, koji obavljaju rukovodeće funkcije u OB Bar i Tivat.

Tako su u odgovoru za portal Dan naveli da za ove službenike nije bilo provjere da li su imali nedozvoljen kontakt sa nekima od članova kriminalnih grupa. Međutim, prema ranijem tekstu "Dana", Tomović je bio suspendovan a zatim postavljen za komandira, ali razlog za to prema dostupnim podacima nije bilo odavanje službenih podataka.

Povodom provjere navedenih informacija, portal Dan je dva puta kontaktriao Upravu policije. Odgovore na mejl od 12.12.2023. smo dobili 24.1.2024. 

Portal Dan je nakon pronalaska pomenutog  teksta od 2016. godine ponovo uputio pitanja Upravi policije i to 24.2.2024., ali ni do danas nismo dobili odgovor.

Uprava policije tvrdi da za Tomovića nema informacija i sumnji da je odavao službene podatke barskom ogranku škaljarskog klana.

"Dosije" u redovima policije: Janković osuđen u BIH zbog napada na kolegu

- Povodom Vaših pitanja koja se odnose na službenika Nikolu Tomovića (OB Bar), obavještavamo Vas sljedeće: Službenik Uprave policije, Nikola Tomović tokom radnog angažovanja nije bio suspendovan tj. privremeno udaljen sa rada. Uprava policije ne posjeduje saznanja da je Nikola Tomović ikada odavao infomacije pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa. Imenovani je završio Filozofski fakultet u Nikšiću Univerzitet Crne Gore, smjer pedagoški, shodno uvjerenju od 7. aprila 2010. godine. Tomović obavlja poslove u Regionalnom centru bezbjednosti Jug" u skladu sa nalogom vršioca dužnosti direktora Uprave policije od 23. novembra 2023. godine - navodi se u odgovoru od 24. januara za portal Dan iz Uprave policje 

Slično navode i za Miodrag Knežević.

Između ostalog,  portal Dan je 12.12.2023. Upravi policije uputio pitanja vezana za Tomović Nikolu (CB Bar) koja se odnose na to da li je tačno d  je on  bio suspendovan 2014, da li je tačno da je razlog za to bio jer je odavao službene informacije vođi barskog ogranka škaljarskog klana, na koji način je tada sankcionisan...

Za Miodraga Kneževića Upravu policije upitali, smo između ostalog, da li je tačan podatak da Unutrašnja kontrola rada policije opet provjerava navode da li je odavao podatke hercegnovskom ogranku škaljarskog, da li je tačno da je on zabilježena na mjerama tajnog nadzora i da je to sve dokumentovano na CD, da li je on tada bio suspendovan...

 

- Miodrag Knežević tokom radnog angažmana u Upravi policije nikada nije bio suspendovan tj. privremeno udaljen sa rada. Protiv Kneževića nije vođen nijedan postupak. Imenovani obavlja poslove u Regionalnom centru bezbjednosti „Jug" u skladu sa nalogom vršioca dužnosti direktora Uprave policije od 4. decembra 2023. godine. Podaci koji se odnose na mjere tajnog nadzora prema bilo kojem licu ne mogu biti saopšteni, s obzirom na to da se ove aktivnosti sprovode isključivo shodno naredbama nadležnog suda - kazali su takođe u odgovoru od 24. januara za portal Dan iz UP.

image
- FOTO: DAN, SKRINšOT

"Suspendovani inspektor postavljen za komandira".

Prema gore navedenim odgovorima Uprave policije, Tomović i Knežević nisu bili suspendovani ili privremeno udaljeni s posla.

Međutim, prema tekstu  Dnevne novine Dan od 2016. godine Tomović je bio jedno vrijeme suspendovan: 

"Barski policajac Nikola Tomović, novi je šef Stanice policije u Kotoru, a na toj dužnosti je zamijenio Marka Miškovića. Mi­ško­vi­ća je sa du­žno­sti smi­je­nio di­rek­tor Upra­ve po­li­ci­je (UP) Slav­ko Sto­ja­no­vić na­kon što je 8. de­cem­bra iz pro­sto­ri­ja za za­dr­ža­va­nje u Odje­lje­nju bez­bjed­no­sti (OB) Ko­tor po­bje­gao Ko­to­ra­nin Jo­van Jo­ko Jo­va­no­vić, ko­ji je u po­li­cij­skoj evi­den­ci­ji ozna­čen kao član „ška­ljar­skog kla­na. Ka­ko smo sa­zna­li iz ko­tor­ske po­li­ci­je, To­mo­vić je u Ko­tor pre­ba­čen iz Ba­ra, gdje je vi­še go­di­na ra­dio u ta­mo­šnjoj po­li­ci­ji.On je jed­no vri­je­me bio su­spen­do­van sa po­sla, a sa­da je pre­ba­čen u Ko­tor – sa­op­šte­no je iz po­li­ci­je. To­mo­vić je na­vod­no bio su­spen­do­van zbog uče­šća u jed­nom in­ci­den­tu van rad­nog vre­me­na u Ba­ru ", navodi  se pomenutom tekstu "Dana".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:32