Елезовић / Фото: Фејсбук
31/05/2021 u 10:45 h
Mitar RakčevićMitar Rakčević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управи полиције пријављен нестанак улцињског полицијског функционера Рудолфа Елезовића

Нестанак Елезовића пријавио је члан његове породице. Полиција је обавијештена да је њихов службеник отишао из куће прије пет дана и од тада се није јављао породици

Бивши начелник улцињске полициjе Рудолф Елезовић, који је тренутно распоређен у сектору црногорске граничне полиције, нестао је прије неколико дана, потврђено је "Дану" из Управе полиције. Нестанак Елезовића пријавио је члан његове породице. Полиција је обавијештена да је њихов службеник отишао из куће прије пет дана и од тада се није јављао породици.

О нестанку колеге црногорска полиција је обавијестила и колеге у региону, а у потрагу су укључени и припадници албанске полиције. Полиција је узела изјаве од више особа, између осталих и од његових колега које су пред сами нестанак биле у контакту с њим. Такође се провјеравају и базне станице како би се лоцирало кретање овог полицијског функционера. Синоћ до закључења овог броја "Дана" Елезовић није пронађен, а из полиције нијесу могли да дају било какав званични податак, осим да је пријављен нестанак.

Елезовић је једно вријеме обављао функцију руководиоца Одjељења за сузбиjање криjумчарења и свих видова пограничног и међународног криминала у Одjељењу граничне полициjе Бар. У његовоj надлежности су били надзор и контрола прелажења државне границе у Луци Бар, гранични прелази Сукобин и Бар, као и циjела државна граница на териториjи општина Улцињ и Бар.

Руководио је и одсјеком који се бави откривањем и спречавањем илегалних миграциjа људи и промета робе преко државне границе ван утврђених граничних прелаза.

Били под лупом Унутрашње контроле

Док је Рудолф Елезовић био начелник полиције, Унутрашња контрола Министарства унутрашњих послова је у више наврата провјеравала пословање Одјељења безбједности Улцињ. То је рађено како би утврдили да ли jе новац који је узет од грађана трошен у приватне сврхе. ОДТ jе на основу списа Унутрашње контроле саслушало више особа и формирало предмет. Та истрага, бар званично, није доведена до краја. У тужилаштву су изjаву о финансирању полициjе дали броjни грађани, предузетници, директори jавних предузећа и тадашњи предсjедник Општине Улцињ. На списку оних коjи су дали новац jе и лице коjе jе приjе 20 година хапшено због шверца неколико десетина килограма хероина.

"Дан" је раније писао да је улцињско тужилаштво провјеравало кривичну приjаву коjу jе подниjела група грађана, а у којој су тврдили да су руководиоци и службеници овдашње полициjе годинама нелегално узимали средства од грађана и предузећа.

Елезовић и инспектори су тада пред тужиоцем негирали кривично дjело коjе им се ставља на терет напомињући да су од средстава коjа су добиjали од грађана купљена средства коjа су од помоћи свима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:07