FOTO: Sa potrage, UPSUL / - FOTO: SA POTRAGE, UPSUL
13/09/2024 u 22:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UPSUL: Dvije osobe se utopile u Budvi i Baru

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama danas su intervenisali u dvije odvojene akcije spašavanja.

Nažalost u obje akcije su život izgubile dvije osobe  uslijed utapanja. Spasilački čamac SAR -5 zajedno sa posadom UPSUL-a i pripadnicima Sektora granične policije su u mjestu Drobni  pijesak, opština Budva iz mora izvukli jednog utopljenika. Nakon toga, isti spasilački čamac se uputio nakon poziva od strane  OKC-a, u mjesto u potezu između  tunela Ćafe i Malog pijeska, opština Bar u kojem su izvukli još jedng utopljenika. Jedna mlađa ženska osoba i dijete su u toj akciji izvučeni na kopno i hitno prebačeni u barsku bolnicu.

U Sutomoru spašeno pet osoba koje su ispale iz čamca

S obzirom da je zvanično  na snazi  tokom dana crveni meteo alarm i najava veoma jakih vjetrova koji stvaraju  velike talase i jake struje, tokom dana su uočeni kupači koji i pored istaknutih crvenih zastavica na plažama, ulaze u more i time rizikuju kako svoje živote tako i živote pripadnika službi  koji ih spašavaju u veoma uzburkanom, kamenitom i nepristupačnom terenu. Ovakve i slične situacije se ponavljaju godinama unazad i nažalost rezultiraju nepotrebnim  gubicima ljudskih života, te UPSUL apeluje da kupači budu veoma oprezni narednih dana kako bi se izbjegle nepotrebne nesreće i utapanja.

Podsjećamo da apel za pomoć i bilo koju rizičnu situaciju na moru, građani i turisti mogu prijaviti direktno na besplatan  broj 129 ili putem mobilne aplikacije safesea.me.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 22:22