Ilustracija / - URA
02/08/2024 u 14:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

URA: Spajićeva vlada nastavlja sa skandalima, krivična odgovornost neupitna

Vlada Milojka Spajića nastavila je svoj pravni ringešpil u slučaju nezakonitog razrješenja generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost Artana Kurtija, naglasili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz GP URA podsjećaju da je Vlada juče u istom danu smijenila Predraga Burića i imenovala Kurtija, a zatim smijenila Kurtija i ponovo imenovala Burića na tu poziciju, pokazujući time neozbiljnost ali i stepen nezakonitog rada, izvrgavajući ruglu odluku Upravnog suda koji je u ovom slučaju odlučio u meritumu da je Kurti nezakonito smijenjen i da ga Vlada mora vratiti na mjesto generalnog inspektora.

- Spajić i generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić time su zašli u duboku krivičnu odgovornost uvlačeći time i druge članove Vlade u činjenje krivičnog djela za što smo sigurni da će krivično odgovarati - kazali su iz URA pozivajući Tužilaštvo da reaguje i stane na kraj ruganju državnih institucija od strane grupe populista i diletanata, kakvi trenutno sjede u Vladi Crne Gore.

Iz GP URA su istakli da je Vlada ovim postupkom još jednom pokazala veliko pravno neznanje i svoj jasan antievropski manir, ali i dvostruke aršine u postupanju po odlukama nadležnih sudova.

Kurti tuži čitavu Vladu

- Svima je jasno da je Spajiću i njegovoj ekipi strah od otkrivanja zloupotreba veći od potrebe da se postupa po zakonu - zaključuju iz Građanskog pokreta URA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:19