/ - Илустрација, портал Дан
27/01/2022 u 11:43 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Условна казна двије године због удеса: Тешко повријеђене двије особе

Дана 26. јула 2021. године, око 01,30 часова, на магистралном путу Подгорица Даниловград, у мјесту Врањске њиве, М.П. је угрозио саобраћај да је довео у опасност живот и тијело људи

Подгоричанин М. П. признао је, пред Основним државним тужилаштвом у Подгорици, да је крив за удес у којем су теже ппвријеђе двије особе. Изречена му је условна казна којом ће му утврдити казну затвора у трајању од осам мјесеци и истовремено одредити да се она неће извршити ако окривљени у року од двије године по правоснажности пресуде не учини ново кривично дјело.

- Дана 26. јула 2021. године, око 01,30 часова, на магистралном путу Подгорица Даниловград, у мјесту Врањске њиве,  не придржавајући се саобраћајног прописа угрозио саобраћај да је довео у опасност живот и тијело људи. Крећу ћи се возилом десном коловозном траком из правца Подгорице у правцу Даниловграда, брзином од око 103,00 км/х у зони ограничења брзине од 60,00 км/х, усљед којег пропуста је, доласком на критично мјесто, а након што је изашао из кривине, изгубио контролу над возилом и прешао у лијеву саобраћајну траку. Све то се десило у тренутку када је из супротног смјера наилазило возило којим је управљао оштећени О. Ђ., када је предњим лијевим дијелом возила ударио у предњи лијеви дио возила "Volkswagen Golf". Након чега му се возило ротирало, а затим наставило неконтролисано да се креће коловозом у правцу Даниловграда и ударило у брдо са лијеве стране, посматрано из његовог смјера кретања, гдје се зауставило- наведено је споразумом о признању кривице.

Тада је оштећени М. П. сапутник у возилу окривљеног задобио лакунтјелесну, оштећени О. Ђ. тешку тјелесну повреду и оштећена А. С., сапутник у возилу "Volkswagen Golf", особито тешку тјелесну повреду.

- При чему је окривљени у односу на тежу посљедицу - тешку тјелесну повреду код оштећеног О. Ђ. и особито тешку тјелесну повреду оштећене А. С., поступао са свјесним нехатом, односно, знао је да његовим радњама може да наступи таква посљедица, али је олако држао да до тога неће доћи или да ће то моћи спријечити. Чиме је учинио кривично дјело тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја из члана 348 став 3 у вези члана 339 став 3 у вези става 1 Кривичног законика Црне Горе- наведено је споразумом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:49