Privođenje Saše Čađenovića / - SRđAN BOLJEVIC
25/01/2024 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ustavni sud usvojio žalbu Čađenovića na rješenje o produženju pritvora

Čađenović se nalazi u pritvoru od 9. decembra prošle godine, zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja

Sudije Ustavnog suda Crne Gore usvojile su žalbu branilaca suspendovanog specijalnog tužioca Saše Čađenovića, dostavljenu na rješenja kojima se produžava pritvor njihovom klijentu, saznaje Televizija E.

Nakon ovakvog stava Ustavnog suda, koji smatra da je žalba Čađenovićevih advokata osnovana, na potezu su sudije Apelacionog suda Crne Gore.

Ovo nije prvi put da Ustavni sud uvažava žalbu njegovih advokata. U maju prošle godine, podsjetimo, uvažili su stav odbrane da se Vrhovni sud u rješenju o produženju pritvora poziva na okolnosti koje su u domenu pretpostavki, dajući uopštene razloge, iz kojih proizilazi da opasnost od bjekstva nije izvjesna i realna, već nemoguća.

Podsjećamo, Čađenović se nalazi u pritvoru od 9. decembra prošle godine, zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja. Specijalno tužilaštvo sumnjiči ga da je službeno djelovanje podredio interesima kavačkog kriminalnog klana, a prošlog mjeseca mu je produžen pritvor.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 22:10