Nova vozila policije / - DJORDJE CMILJANIC, VLADA
16/07/2024 u 19:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Usvojena žalba „Osmanagić CO" d.o.o., MUP da poništi odluku o izboru ponuđača za nova vozila

Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki donijela je rješenjem kojim usvaja žalbu „Osmanagić CO" d.o.o. Nikšić i poništava odluku Ministarstva unutrašnjih poslova o izboru najpovoljnije ponude i predmet vraća na ponovni postupak i odlučivanje.

Naime, nalaže se Ministarstvu unutrašnjih poslova da u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog rješenja otkloni nepravilnosti na koje mu je ukazano ovim rješenjem i o tome obavijesti Komisiju za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u roku od tri dana od dana otklanjanja nepravilnosti. 3. Sredstva uplaćena na ime naknade za vodenje postupka u iznosu od 16.000 eura, Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki vratiće Osmanagić CO" d.o.o. Nikšić, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja.

- Obavezuje se Ministarstvo unutrašnjih poslova da „Osmanagić CO" d.o.o. Nikšić nadoknadi troškove postupka na ime sastava žalbe u iznosu od 484 eura, u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja - piše u rješenju Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

image

Usvojena žalba "Osmanagić CO" d.o.o.

screenshot

Kako se navodi u obrazloženju, u postupku po tenderskoj dokumentaciji broj 36/24 od 23.5.2024.g. za pregovarački postupak bez prethodnog objavljivanja poziva za nadmetanje roba nabavka novih vozila putem lizinga, po partijama, Ministarstvo unutrašnjih poslova je, kao naručilac, donijelo odluku 01 broj 426/24-31383/2 od 4.6.2024. o izboru najpovoljnije ponude, kojom je kao najpovoljnija izabrana ponuda ponudača AutoČačak Podgorica" d.o.o. Zeta, te ponuda ponuđača „Osmanagić CO" d.o.o. Nikšić ocijenjena kao ispravna i vrednovana kao drugorangirana.

Stigao dio policijskih vozila, natpisi i na ćirilici

- Ponudač „Osmanagić CO" d.o.o. Nikšić je, dana 11.6.2024, putem ESJN. preko punomoćnika Gorana Rodića, advokata iz Podgorice, izjavio Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki žalbu protiv navedene odluke naručioca zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, pogrešne primjene materijalnog prava i povrede pravila postupka - navodi se u rješenju.

Kako će MUP dalje postupati ostaje da se vidi, ali nije isključena mogućnost da MUP bude prinuđen da raskine ugovor sa firmom "Auto-Čačak Podgorica" i garažira kupljene "škode" sa natpisima dva pisma.

Ukoliko se to dogodi, biće nastavljena trogodišnja agonija oko nabavke novih automobila za potrebe Uprave policije, zbog čega je država već u ljeto 2021. godine doživjela svojevrsnu blamažu jer je policija bila prinuđena, da zbog isteka finansijskog lizinga, parkira "opele" kupljene 2018. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. avgust 2024 07:17