Veselin Veljovic pozvan da da izjavu tuzilastvu posle pisanja u Pobjedi / VESELIN VELJOVIC - LAZAR RUZIC
09/09/2021 u 12:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вељовић неће ићи у Истражни затвор

Подсjећамо, Вељовић jе у понедjељак пуштен да се брани са слободе одлуком судиjе за истраге Основног суда на Цетињу Борка Лончара

Савjетник предсjедника за безбjедност Веселин Вељовић неће ићи у истражни затвор, након што jе Основни суд на Цетињу одбио жалбу тамошњег Основног државног тужилаштва коjе jе тражило одређивање притвора Вељовићу.

– Виjеће налази да се основано у жалби државног тужиоца наводи да судиjа за истрагу ниjе правилно оциjенио када jе нашао да не постоjи основана сумња да jе осумњичени Вељовић Веселин извршио кривично дjело напад на службено лице у вршењу службене дужности – саопштио jе Основни суд на Цетињу, преноси портал РТЦГ.

Из ДВД снимка се, како су казали, jасно виде радње коjе jе критичном приликом предузео осумњичени, односно да jе своjим тиjелом гурао полициjске службенике коjи су се налазили у кордону испред њега и групе грађана, а на снимку се, како додаjу, виде и радње осталих учесника догађаjа.

– При том, чињеница да оштећени полициjски службеници ниjесу идентификовани, ниjе од суштинског значаjа за постоjање предметног кривичног дjела, код чињенице да се неспорно ради о полициjским службеницима, што се утврђуjе недвосмислено из ДВД снимка. Имаjући у виду наведено, ово Виjеће закључуjе да постоjи основана сумња да jе осумњичени Вељовић Веселин извршио кривично дjело напад на службено лице у вршењу службене дужности – наводи се у одлуци суда.

Виjеће налази да ниjесу испуњени услови ни да се осумњиченом притвор одреди због могућег утицаjа на наведене свjедоке,будући да околности садржане у жалби нити оне коjе произилазе из списа предмета, не указуjу на опасност да ће осумњичени ометати поступак утицањем на наведене сведоке,коjи су иначе полициjски службеници.

Подсjећамо, Вељовић jе у понедjељак пуштен да се брани са слободе одлуком судиjе за истраге Основног суда на Цетињу Борка Лончара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:24