(
06/09/2021 u 17:25 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вељовић пуштен да се брани са слободе: Политички прогон и освета Кривокапића и Абазовића

Вељовићев адвокат Михаило Волков казао је медијима да напада није било и да ће то током поступка и доказати, те да је Вељовић претходних година као и јуче био на правој страни

Савјетник предсједника Црне Горе Веселин Вељовић приведен је данас код судије за истрагу Основног суда Цетиње. Након саслушања судија за истрагу донио је одлуку да се брани са слободе. Он је претходно саслушан синоћ у Основно државно тужилаштво Цетиње, након чега му је одређено тужилачко задржавање до 72 сата. Он је осумњичен за  кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Вељовићев адвокат Михаило Волков казао је медијима да напада није било и да ће то током поступка и доказати, те да је Вељовић претходних година као и јуче био на правој страни.

-Управо је Суд донио рјешење да се укида притворски основ за мој даљи боравак у притвору, што потврђује да Црна Гора има капацитете и институције. Вјерујем да је овдје ријеч не о чињеницама и не о истини него о политичком прогону и политичкој освети премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића- казао је Вељовић јавља ТВЦГ, Радио ЦГ.

Жалба, која је синоћ уложена, на одлуку Основног државног тужилаштва Цетиње, да се Веселину Вељовићу укине тужилачко задржавање је одбијена. 

Њему је одређено задржавање због опасности од понављања кривичног дјела и од утицаја на свједоке. Информацију о хапшењу Вељовића објавио је на Твитеру премијер Здравко Кривокапић.

- Обавјештавам јавност да су брзом акцијом полиције, коју сам наложио, управо стављене лисице на руке Веселина Вељовића"- написао је Кривокапић на Твитеру. 

Савјетник предсједника Црне Горе, Веселин Вељовић, казао је да се осјећа добро након хапшења и да нема приговора на третман полицијских службеника у згради полиције. То је саопштено из Грађанске алијансе (ГА), чији су представници обавили разговор са њим.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:27