/ VERICA MARAS PRIVODJENJE - LAZAR RUZIC
13/10/2022 u 15:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Verica Maraš ostaje u pritvoru

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči je da je sudjelovala u zaključenju štetnog vansudskog poravnanja između kompanija ,,Plantaže“ i ,,OMP Inženjering“

Odlukom Apelacionog suda nekadašnjoj izvršnoj direktorici kompanije "13. jul - Plantaže" Verici Maraš produžen je pritvor za mjesec dana. Podsjetimo, Maraš je uhapšena 23. avgusta i određen joj je pritvor, a kao razlog za tu mjeru sud je naveo mogući uticaj na svjedoke koji treba da budu saslušani tokom istrage.

Iz Uprave policije tada je saopšteno da je Maraš osumnjičena da je zloupotrebom položaja nanijela štetu državnom budžetu za više od pet miliona eura. Konkretno, Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči je da je sudjelovala u zaključenju štetnog vansudskog poravnanja između kompanija ,,Plantaže“ i ,,OMP Inženjering“ a u vezi sa zajedničkom proizvodnjom briketa.

U sklopu istog predmeta mjesec i po prije hapšenja Verice Maraš, po nalogu SDT-a llišeni su slobode nekadašnji predsjednik i članovi Odbora direktora ,,Plantaža“ Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Duško Perović kao i Đorđije Rajković i Sead Šahman a nedavno su pušteni iz pritvora. Tada je lišena slobode i Anica Hajduković, koja je nakon saslušanja u SDT-u puštena da se brani sa slobode.

Podsjećamo, izviđaj u ovom predmetu pokrenut je još u maju ove godine po osnovu krivične prijave novog rukovodstva kojom su bivši članovi borda direktora osumnjičeni da su OMP Inženjeringu pribavili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 21:48