/ FOTO: HURRIYET.COM.TR/DERIA EVREN/ISTANBUL, (DHA)
30/09/2022 u 12:07 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Detalji hapšenja Vujotića: Sa "kavčanima" boravio u luksuznoj vili

Milan Vuјotić (40), za koga se navodi da јe član Kavačkog klana, za kojim ima nalog za hapšenje sa crvenim obavještenjem u Crnoј Gori, uhvaćen јe i zadržan u Istanbulu

Turski mediji objavili su fotografiju Milana Vujotića, osumnjičenog za pomaganje pripadnicima "kavačkog klana". Kako navode, Vujotić je uhapšen jer je navodno obezbijedio smještaj "kavčanima".

- Milan Vuјotić (40), za koga se navodi da јe član Kavačkog klana, za kojim ima nalog za hapšenje sa crvenim obavještenjem u Crnoј Gori, uhvaćen јe i zadržan u svoјoј luksuznoј vili u Istanbulu. Nakon ubistva Јovana Vukotića, vođe Škaljarskog klana u Šišlima 8. septembra oružanim napadom u saobraćaјu, ekipe Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala pokrenule su sveobuhvatnu istragu. Tokom istrage privedeno јe 13 osumnjičenih - piše turski hurriyet.

image
FOTO: NTV

U istragama koje su policijski timovi sproveli protiv pripadnika kriminalne organizacije, utvrđeno je da je Milan Vujotić, koji nije povezan sa napadom, ali je naveden kao "spavaća ćelija odgovorna za zločinačku organizaciju „kavčani" u Istanbulu".

Crna Gora će od Turske tražiti izručenje Živkovića i Perunovića

Turska policija, koja je otkrila luksuznu vilu u kojoj je Vujotić boravio, izvršila je akciju 23. septembra na predmetnoj adresi. Vujotić je priveden u akciji.

image
FOTO: DAN

 Osumnjičenog, koji je nakon postupaka u policijskoj stanici prebačen u zgradu suda, sud je uhapsio i poslao u zatvor, piše navedeni portal.

image
FOTO: NTV ŽIVKOVIĆ I PERUNOVIĆ

Pojavili su se nedavno detalji o osumnjičenima za ubistvo vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, koji je izgubio život u oružanom napadu u Istanbulu Šišliju, piše nedavno NTV. Utvrđeno je da je nalog za ubistvo Vukotića dao Radoje Živković, navodni član "kavačkog klana", a da su ubistvo izvršile dvije kriminalne organizacije u Istanbulu za 1,5 miliona eura

(VIDEO/FOTO) SNIMAK UBISTVA VUKOTIĆA: Za likvidaciju kavčani platili milion i po eura

- Organizovana policija pregledala je 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mjesta gdje je Vukotić ubijen. Na ovaj način iscrtavajući trasu motocikla, policija je utvrdila i da je na dan incidenta pratilo Vukotića vozilo. Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmjerile na motocikl i vozilo. Tokom istrage  se saznalo da je motorom upravljao Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je vodio Bariš Neck, za kojim se tragalo sa crvenim obavještenjem, i Emircan Sumer, pripadnik iste organizacije- pisali su turski mediji.

image
FOTO: NTV

Organizovane ekipe istrage pronašle su GPS uređaj ispod automobila i ispod poda u gepeku, u vozilu u kojem je Vukotić poginuo.

Produbljujući svoj rad, policijski timovi su otkrili da su E.E, Elanur Tuna i Furkan Iesil, članovi kriminalne organizacije koju je predvodio Binali Camgoz, koji je uhvaćen i uhapšen u Crnoj Gori  prilikom pretresa uz crvenu potjrnicu, pratili Vukotića četiri mjeseca u automobil koji su iznajmili iz Izmira.

Promijenio lični opis: Turski mediji objavili fotografiju Vujotića

Utvrđeno je da su osumnjičeni u potjeri pokušali i da ubiju Vukotića, ali nisu.

Policija, koja je sa nadležnima u Crnoj Gori razmjenjivala informacije radi utvrđivanja Vukotićevih veza, saznala je da je u oružanim napadima između zločinačkih organizacija "Škaljarci" i "Kavčani" od 2014. godine ubijeno 50 ljudi, a povod za to je spor oko droge.

image
FOTO: NTV

Kada su ekipe otkrile veze osumnjičenih koje su identifikovale, utvrđeno je da su članovi "kavčana" Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplijenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, 3 satelitska GPS uređaja i 2 oružja korišćena u incidentu.

Skaj poruke otkrile kako su Zvicer i Vujotić planirali likvidaciju Vukotića

S druge strane, u pregledima telefona, računara i prenosivih memorijskih kartica osumnjičenih pronađena je mnoga organizaciona dokumentacija o tome kako je napad izvršen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:41