/ - фото: УП
07/09/2021 u 14:29 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Сарадник "кавчана" изручен Црној Гори: Обухваћен оптужницом за покушај убиства Ђуровића

У оптужници наводи се да су Јаховић и Аднан Османагић заједно са Елдаром Нурковићем, Дарком Милићем, Ђорђијем Цицмилом и Ензаном Цириковићем покушали ликвидацију Ђуровића

Службеници Управе полиције су данас реализовали изручење црногорског држављанина Алмира Јаховића (26) из Босне и Херцеговине у Црну Гору.

- А.Ј. је лишен слободе у Бања Луци, 3. августа у заједничкој и координираној активности службеника Сектора за борбу против криминала Управе полиције Црне Горе и полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту и МУП-а Републике Српске - Босна и Херцеговина, а спроводећи активности циљаног трагања и размјене оперативних података путем међународне оперативне полицијске сарадње. Именовани се потражује по потјерници НЦБ Интерпол-а Подгорица ради вођења кривичног поступка због кривичног дјела стварање криминалне организације и тешко убиство у покушају- речено је из полиције.Основано се сумња да је А.Ј. током јула и августа 2018. године у Бару и Будви, као члан криминалне групе коју су још сачинајвала лица А.О., Е.Н., Д.Ц., Д.М., Е.Ц., М.Н., и други у границама своје одговорности, учествовао у извршењу тешког кривичнг дјела - тешко убиство извршено у покушају на штету лица Ј.Ђ. - речено је из полиције.

Кавчанин Јаховић пристао на изручење Црној Гори по убрзаном поступку

У оптужници Специjалног државног тужилаштва наводи се да су Јаховић и Аднан Османагић заједно са Елдаром Нурковићем, Дарком Милићем, Ђорђијем Цицмилом и Ензаном Цириковићем покушали ликвидацију Ђуровића на начин што су на његов мотор закачили експлозивну направу у августу 2018. године. Истрага наводи да   28. и 29. августа ту направу више пута покушао даљински да активира Јаховић, док је мотором управљао Ђуровић.

Против ухапшехог Kавчанина Алмира Јаховића биће покренут екстрадициони поступак у суду БиХ

Аднан Османагић је брат убијеног Армина Муше Османагића, који се у полицијској евиденцији водио као вођа једног од барских криминалних група. Јово Ђуровић, који је био мета те криминлане групе, брат је Луке Ђуровића, који је страдао у саобраћајној несрећи у Котору у октобру 2013. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:09