Španska policija zaplijenila 289 kilograma kokaina / foto: Guardia Civil
11/08/2024 u 10:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Španska policija zaplijenila 289 kg kokaina, odredište bilo slovenačka luka Kopar

Ronioci španske Civilne garde i pripadnici Poreske uprave u Las Palmasu zaplijenili su pošiljku od 289 kilograma kokaina čije je krajnje odredište bila luka Koper u Sloveniji.

Operacija, nazvana "Jug ponosa", demontirala je sofisticiranu šemu trgovine drogom koja je uključivala teretni brod iz Brazila.

Kokain, sakriven u sistemu za hlađenje broda, bio je sakriven u 12 vodootpornih vreća i pričvršćen užadima za trup broda, što je činilo otkrivanje izazovnim.

Operacija je počela nakon obavještajnih podataka da se teretni brod koristi za transport droge iz Brazila u Evropu. Plovilo je odredilo svoju destinaciju kao luka Las Palmas, sa planiranim zaustavljanjima u Seteu (Francuska) i Kopar (Slovenija).

Nakon što je brod stigao u Las Palmas, podvodna inspekcija je otkrila skrivene torbe. Sadržaj kesa je testiran kompletom za detekciju narkotika i potvrđeno je da se u njima nalazi ukupno 289 kilograma kokaina.

Za tri mјeseca zapliјenjeno skoro pola tone droge

Operacija naglašava stalne napore vlasti u borbi protiv novih krijumčarskih ruta i tehnika prikrivanja koje koriste kriminalne organizacije za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 11:11