ФОТО: ИСЈЕЧАК ВИДЕА-ПОРТАЛ ДАН
04/06/2021 u 16:19 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

(ВИДЕО) Суспендују полицајце, Перовић тврди да су га тукли

Подсјећамо, Перовић се раније обратио Министарству унутрашњих послова, Одјељењу за унутрашњу контролу рада полиције

Директор Управе полиције Зоран Брђанин суспендоваће до окончања поступка двојицу службеника которског Одјељења безбједности који су тукли Подгоричанина Предрага Перовића. Портал Дан је јуче објавио снимак привођења Перовића на којем се види како га полицајци ударају. Из УП је Порталу Дан појашњено да су ови службеници морали бити суспендовани још прошле године када је против њих подигнут оптужни акт. Они ће из службе бити удаљени почетком седмице, потврђено је нашем Порталу.

Подсјећамо, Перовић се раније обратио Министарству унутрашњих послова, Одјељењу за унутрашњу контролу рада полиције, с изјавом за испитивање случаја у којем је, како тврди, пребијен од стране которске полиције јер је одбио алкотест. У случај је укључен и Савјет за грађанску контролу рада полиције.

-На снимку се примјећује како полицијски службеник Тихомир Фемић, који се креће иза приведеног лица, десном ногом задаје један ударац у предјелу леђа и задњице приведеном лицу и потом разговара са мушким лицем који на себи има мјицу кратких рукава црне боје и панталоне тамно зелене боје, упућујући се ка патролоном возилу-наводи се у службеној забиљешци Одељења за унутрашњу контролу рада полиције од 2020.године у коју је портал "Дан" имао увид.

-На снимку се примјећује како полицијски службеник Радан Дашић, који Перовића десном руком држи за лијеву надлактицу приликом привођења- шаком лијеве руке Перовићу задаје један ударац у предјелу главе и лица-наводи се између осталогу у поменутом документу.

Izdvojeno

05. avgust 2021 08:44