/ - FOTO: SKRINšOT - PORTAL DAN
16/07/2024 u 12:15 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Tužilaštvo negoduje jer je sudija dostavila dokaz koji potencijalno ide u korist Čađenoviću

Specijalno državno tužilaštvo negodovalo je danas zbog dokaza koji je sudija Nada Rabrenović uručila strankama u postupku a koji potencijalno može ići u korist optuženom Saši čađenoviću.

Specijalni državni tužilac Miloš Šoškić je kao jedan od razloga za sumnju u nepristrasnost sudije Nade Rabrenović, koja vodi postupak protiv Čađenovića, nevo i to što je  sudija dostavila strankama odluku Višeg i Apelacionog, suda koja se odnosi na svjedoka saradnika Milana Kankaraša iz drugog predmeta, a šta se navodi za dio optuženja u ovoj optužnici.

Između ostalog, Šoškić je naveo da "sudija pojedinac prikuplja dokaze za koje unaprijed cijeni da će biti od koristi za optuženog Sašu Čađenovića".

(Opširnije sa današnjeg ročišta možete pročitati OVDJE).

Međutim odbrana Saše Čađenovića, advokati Lazar Aković i Vaso Bečanović smatraju da sudija nije pristrasna i za to navode primjer kada je sudija Nada Rabrenović donjela ranije  odluku o odbijanju jesmtva za Čađenovića, na osnovu čega mu nije bio ukinut pritvor.

 

Na pitanje portala Dan da li je to što je SDT navelo da sumnja u nepristrasnost sudije jer je dostavilo dokaz koji eventualno ide u korist Čađenoviću, uslovno rečeno revanšizam SDT-a povodom ukidanja pritvora, jer je tužilaštvo po ZKP-u dužno da s jednakom pažnjom cijeni dokaze koji idu protiv i u korist optuženog, advokat Aković je kazao:"Iskreno mislim da bi cilj svima nama u postupku da se utvrdi materijalna istina. To što nam je sudija dostavila dokaz upravo potvrđuje namjeru suda da se utvrdi materijalna istina".

(VIDEO) Čađenovića izveli da mu sude pred vijećem u kojem fali sudija: "Njegov prioritet sudnica u kojoj će da brani čast"

- Jedna od okolnosti koju SDT navodi kao razlog za sumnju u nepristrasnost sudije je ta što je ona odbrani na prethodnom ročištu, kada nije bilo formirano vijeće, dozvolila da iznesemo predlog za ukidanje pritvora optuženom Saši Čađenoviću. Po mišljenu odbrane sudija je tada ispravno postupila što je predlog za ukidanje pritvora dostavila krivičnom vijeću Višeg suda u Podgorici. O današnjem predlogu o izuzeću predsjednice vijeća odlučiće predsjednik Višeg suda u Podgorici - kazao je, između ostalog, u izjavi za medije advokat Lazar Aković.

(VIDEO) Suđenje Čađenoviću: Šoškić tražio izuzeće sudije Rabrenović, sumnja u njenu nepristrasnost

- Generalno mi smatramo da postupajući sudija nepostupa nimalo pristrasno. Primjer za to je kada je sudija odbila jemstvo prije dva, tri mjeseca za ukidanje pritvora Saši Čađenoviću klada smo ponudili jemstvo. Generalno, odbrani i advokatima se u javnosti spočitava da su oni krivi za suđenja koja se ne završavaju u razumnom roku. Predmet Saše Čađenovića demantuje takve tvrdnje -  dodao je Aković.

On i advokat Bečanović su istakli da ni jedno ročište nije niti će biti odloženo zbog Čađenovića.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 20:10