/ фото: Жана Бојанић
30/08/2021 u 16:09 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Тужилаштво уложило жалбу, тражи притвор за Крстовиће због тоне кокаина

Дрога је највјероватније стигла у Црну Гору у једном контејнеру из брода који је упловио у Луку Бар

Након што је судија за истрагу Радомир Рацо Ивановић пустио Марину Kрстовић (27) и Буда Kрстовића (66), које су истражни органи довели у везу са заплијеном 1.400 килограма кокаина, пустио да се бране са слободе, Више државно тужилаштво уложило је жалбу сазнаје портал "Дан".

- Више државно тужилаштво у Подгорици је у предмету формираном против окривљених Б.К. и М.К., због кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, изјавило жалбу у законом прописаном року, на рјешење Вишег суда у Подгорици, судије за истрагу, којим је одбијен предлог овог тужилаштва за одређивање притвора- одговорила је на питање портала Дан виша државна тужитељка и портпаролка Лепа Меденица.

image
фото: Управа полиције

Из Вишег тужилаштва није нам одговорено на питање шта је наведено као разлози због којих се улаже жалба. Адвокат Стефан Jовановић казао је раније за портал Дан да је његова брањеница негирала кривицу и да је прошла полиграфско тестирање.

Подсјећамо, црногорска полиција спровела је опсежну акцију у Бару, Подгорици и Зети против организованог криминала у циљу сузбијања нелегалне трговине наркотицима.

Акција је изведена уз велику сарадњу Управе прихода и царина Црне Горе и Вишег тужилаштва. Дрога високе чистоће била је у 1.400 паковања. На паковањима кокаина је, изгледа писало КОВИД. Дрога је највјероватније стигла у Црну Гору у једном контејнеру из брода који је упловио у Луку Бар.

image
фото: Ф.Ф.

Иначе, судија Ивановић је у кумовским односима с братом Будимира Крстовића, па га је ТВЦГ питала да ли је због тога у овом случају морао бити изузет, пренио је раније портал РТЦГ.

Два дана након историјске заплијене кокаина, осумњичени Крстовићи пуштени су да се бране са слободе.

- То је брат Будимира Крстовића. Јесам пријатељ и имамо неке односе који се могу довести у везу с тим. Он је био свједок на крштењу мог сина прије неких 30 година. Али за мене то није сумња у моје пристрасно поступање. Ја уопште нијесам пристрасно поступао- рекао је Ивановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 00:34