Фото: УП
29/09/2021 u 12:54 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Вишемилионско прање новца: Молдавцу одређен притвор, жена на слободи уз три мјере надзора

Сектор за борбу против криминала спровео је акцију заједно са међународним службама и претрес М.И. за којег се сумња да се бавио криминалним радњама

Истражни судија подгоричког Вишег суда одредио је притвор М.И. док је Молдавку Е.И. пустио да се брани са слободе, то је потврдила за портал Дан портпаролка те установе Аида Музуровић.Они су саслушани поводом предмета везаног за вишемилионско прање новца.

image

Фото: Жана Бојанић (привођење Молдавке)

Како сазнајемо, Молдавки Е.И. су одређене мјере надзора  привремено одузимање путних исправа, забрана напуштања мјеста боравишта и обавеза повременог јављања надлежном државном органу.

image

Фото: Управа полиције ЦГ

Молдавац и његова жена ухапшени су јуче, а надлежно тужилаштво Молдавије сарађује са црногорским колегама поводом овог случаја и представници те институције били су присутни током акције.

Сектор за борбу против криминала спровео је акцију заједно са међународним службама и претрес М.И. за којег се сумња да се бавио криминалним радњама.

Истрага сумња да се ради о прању веће количине новца стечене продајом дроге. Наводно се ради о више милиона еура.

image

Фото: Управа полиције ЦГ

Kод њих је пронађено и одузето више од 100 банковних картица, десетине СИМ картица, девет мобилних телефона, два луксузна возила чија вриједност износи око 100.000 еура, око 3.000 еура готовог новца и три лап топа.

Према незваничним информацијама, М.Ј. је био повезан са криминалном организацијом.

Из Управе полиције вечерас су се званично огласили наводећи да је у питању била акција кодног назива „МИГ“.

image

Фото: Управа полиције ЦГ

Како наводе, рад на предмету започет је у јулу 2020. године, у сарадњи са Полицијом и Специјалним тужилаштвом Републике Молдавије, СЕЛЕЦ Центром из Букурешта и уз подршку ЕУ Програма помоћи ИПА2019 Вестерн Балканс.

- У раним јутарњим часовима, синхронизовано су изведене полицијске акције у главном граду Молдавије, Kишињеву, као и на територији Бара у Црној Гори. Извршен је претрес на 15 локација, у двије земље истовремено, од чега четири претреса у Црној Гори- кажу из Управе полиције.

image

Фото: Управа полиције ЦГ

Додају да је М.И организатор ове криминалне групе, за коју су прикупљени докази који упућују на сумњу да је извршила кријумчарење и дистрибуцију опојних дрога у вриједности од милион и по еура.

- Данашњим претресима у Молдавији, пронађено је и одузето око три килограма таблета са листе опијата - Алфа ПВП- истичу из УП.

М.И. и Е.И. ће уз кривичну пријаву бити спроведени надлежном тужиоцу у Специјалном државном тужилаштву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:20