/ - FOTO: žANA BOJANIć - JEDAN OD OSUMNJIčENIH
21/09/2023 u 11:31 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Vojvodić i Đikanović optuženi za ubistvo: Vujović ubijen, pa zapaljen

Prema navodima tužilatva, oni su ga namamili u nenaseljeni dio naselja Šteke, a Vojvodić je u pravcu oštećenog ispalio najmanje četiri metka

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dražena Vojvodića i Novice Đikanovića zbog ubistva Vidaka Vujovića, potvrdila je za portal Dan amostalna savjetnica za odnose sa javnošću podgoričkog Višeg suda Marija Raković. Kako je navedeno optužnicom, oni su 31. marta u mjestu Šteke, u Podgorici, na podmukao i svirep način, ubili Vidaka Vujovića. Kontrola optužnice zakazana je za 28. septembar u 14.15 časova.

Prema navodima tužilatva, oni su ga namamili u nenaseljeni dio naselja Šteke, a Vojvodić  je u pravcu oštećenog ispalio najmanje četiri metka.

Istraga ubistva Vidaka Vujovića: Tužilaštvo prikupilo dokaze, uskoro odluka o optužnici

Tužilaštvo je utvrdilo a je okrivljeni Đikanović bio na licu mjesta.

- Zajedno sa okrivljenim Đikanovićem polio benzinom i zapalio beživotno tijelo oštećenog Vujović Vidaka, da bi potom zajedno napustili lice mjesta- navodi su optužnice.

Osumnjičen za ubistvo Vujovića: Vojvodiću istražni pritvor 30 dana

Vojvodić se tereti da je učinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka I u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Đikanović se tereti za krivično djelo teško ubistvo iz člana 144 stav 1 tačka 1 u vezi člana 23 stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore- navodi se u optužnici.

U obrazloženju optužnice se navodi da su okrivljeni Vojvodić Dražen i Dikanović Novica iskoristili svoje zakonsko pravo, te nijesu iznosili svoju odbranu i branili su se ćutanjem.

UP: Zbog ubistva Vujovića uhapšen i Đikanović

Iz policije su ranije rekli da su pretresom prostorija koje koristi Đikanović pronađene i oduzete lovačka puška i municija.

- Pretragom terena, u blizini kuće N.Đ, pronađen je mobilni telefon sa oštećenjima za koji je utvrđeno da je pripadao oštećenom V.V - navodi se u saopštenju policije.

- Smatram da se radi o grešci. Oni se jesu znali, imali su određen odnos. Znate da je ranije imao određene zakonske prestupe. Nije povezivan sa klanovima. Mislim da će se utvrditi da je ovo greška. Jeste pronađen pištolj. Pištolj je nosio da bi zaštitio sebe. Bili su u drugarskim odnosima- kazao je ranije advokat  Damir Lekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 15:10