privodjenje milosa medenice / - SRDJAN BOLJEVIC
28/06/2024 u 14:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Viši sud će ponovo odlučivati o jemstvu za Miloša Medenicu

Apelacioni sud ukinuo je rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je odbijen predlog branilaca Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva, i predmet je vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Iz Apelacionog suda saopštili su da su žalbe branilaca Medenice uvažene i da je rješenje Višeg suda od 30. aprila ove godine ukinuto nakon sjednice vijeća, koja je održana 21. juna.

- Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti preko 1,45 miliona EUR - kaže se u saopštenju.

Iz Apelacionog suda su rekli da su, odlučujući o žalbama, utvrdili da prvostepeni sud nije postupio u svemu u skladu sa nalozima iz prethodnog ukidnog rješenje Apelacionog suda od 18. aprila.

- Kao i da nije otklonio bitnu povredu odredaba krivičnog postupka na koju mu je prethodnim rješenjem ukazano - kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Apelacioni sud naložio prvostepenom sudu da u ponovnom postupku otkloni bitnu povredu odredaba krivičnog postupka.

- Tako što će, shodno izloženim razlozima ovog rješenja, za odluku koju će donijeti po predmetnom predlogu dati potpune, jasne i dovoljne razloge - rekli su iz Apelacionog suda.

Miloš Medenica ostaje iza rešetaka, jemstvo ponovo odbijeno

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 14:46